Pfizer med opjustering: Fra april vil Danmark modtage mere end dobbelt så mange vacciner

Vaccineproducenten Pfizer har tirsdag orienteret de danske sundhedsmyndigheder om allokeringen af vacciner fra andet kvartal: Danmark står til at modtage i omegnen af 200.000 doser af vaccinen om ugen. Det er mere end en fordobling af det nuværende niveau. Det er endnu uklart, hvad det kommer til at betyde for den danske vaccinationskalender.

Flere vacciner er på vej til Danmark: Pfizer har tirsdag meddelt de danske sundhedsmyndigheder, at man opjusterer leveringerne fra april. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

De danske sundhedsmyndigheder har tirsdag fået gode nyheder fra vaccineproducenten Pfizer:

Fra april måned vil Statens Serum Institut (SSI) modtage flere end 200.0000 doser af Pfizers vaccine mod covid-19 om ugen. Det er mere end en fordobling af det nuværende niveau på 87.750 doser om ugen.

Helt præcist vil de danske sundhedsmyndigheder fra april modtage 202.410 doser Pfizer-vaccine om ugen, bekræfter SSI.

»Det er strålende nyheder,« meddeler myndigheden.

Det har længe stået klart, at Pfizer, som producerer vaccinen, som BioNTech har udviklet, ville opjustere sine leveringer fra andet kvartal, i takt med at produktionen af vaccinen blev skaleret op, og det ligger nu fast, at leverancen mere end fordobles.

»Vi er glade og stolte over at kunne forøge leverancerne betragteligt i april. Det er blandt andet et resultat af den opjustering, som vi lavede på vores belgiske fabrik i uge 3, og som kortvarigt medførte, at vi leverede færre doser. Samlet set har vi forpligtet os til at levere 500 millioner doser vaccine til EU i 2021,« siger Lars Møller, administrerende direktør for Pfizer i Danmark.

Det er endnu uklart, hvad det betyder for den danske vaccinationskalender, der sigter efter at have et flertal af befolkningen vaccineret ved udgangen af juni.

Det fremgår af Sundhedsstyrelsens vaccinekalender, at man i april måned forventer at modtage i omegnen af to millioner doser vacciner i alt. Det er endnu uklart, hvordan det fordeler sig på de forskellige vacciner.

Sundhedsstyrelsen har endnu ikke opdateret vaccinekalenderen, men det forventes at ske i løbet af de kommende dage.

Foruden vaccinen fra Pfizer har de danske sundhedsmyndigheder ligeledes taget vacciner fra Moderna og AstraZeneca i brug. Sidstnævnte forventes ligeledes at opjustere sin leverance i løbet af andet kvartal.

Derudover forventes nok en vaccine fra Johnson & Johnson at blive godkendt til brug af EMA, Det Europæiske Lægemiddelagentur, 11. marts, hvorefter de første sendinger ventes at ankomme til Danmark til april.