På fem år skulle det blive et af Tysklands største nyhedsmedier – nu lukker og slukker HuffPost

Det er slut med den tyske udgave af HuffPost. Forlæggeren opgiver online-magasinet og lukker det til marts.

Direktør for forlaget Focus, Toon Bouten, stifter af Huffington Post, Arianna Huffington, og TV-vært  Cherno Jobatey ved pressekonferencen i München, 10. oktober 2013, da Huffington Post på tysk blev lanceret. Løftet var dengang at blive en af de fem største tyske nyhedsportaler inden for fem år. Det blev de ikke. AFP PHOTO / DPA/ SVEN HOPPE Fold sammen
Læs mere
Foto: SVEN HOPPE

I fem år har man kunnet læse en tysk udgave af online-tidsskriftet Huffington Post, men nu er det slut med HuffPost.de.

Med udgangen af marts vil forlaget Burda Forward ikke længere udgive nyhedsmagasinet, der blev lanceret i USA i 2005 af politisk kommentator Arianna Huffington.

Magasinerne bærer stadig Arianna Huffingtons navn, men hun gik af både som chefredaktør og ejer, da magasinet i 2016 blev købt af selskabet Verizon.

Oktober 2013 udkom den første tyske udgave af HuffPost, to år efter at online-magasinet havde fået sin første udenlandske udgave i Canada. Denne var dog stadig engelsksproget, ligesom de særlige britiske, sydafrikanske, indiske og australske udgaver, der producerer egne artikler under HuffPost-navnet.

HuffPosts ekspansion til »international« nyhedsportal siden 2011 førte til flere fremmedsprogede udgaver, oftest med velkendte lokale medievirksomheder som licenshavere. I Spanien indgik HuffPost i samarbejde med El Pais, i Frankrig med Le Monde, og i Tyskland blev licensen givet til det traditionsrige forlag Hubert Burda Media, der også udgiver nyhedsmagasinet Focus.

HuffPost.de blev lanceret under stor opmærksomhed med den kendte TV-personlighed Cherno Jobatey i spidsen som ansvarlig udgiver. Ambitionerne og armbevægelserne var store: På fem år skulle HuffPost.de blive til et af de fem største nyhedssites i Tyskland.

Forlaget har ikke selv angivet en årsag til lukningen af magasinet. I oktober sagde Burda-direktør Tanja zu Waldeck til det tyske medietidsskrift MEEDIA, at det var planen at flytte HuffPost-redaktionen fra München til Berlin. Hun kommenterede ikke på de vedvarende rygter om, at der var stor uenighed mellem de amerikanske ejere og det tyske forlag.

Men nu er flytteplanerne officielt opgivet og i stedet lukkes magasinet helt ned. Det ligger ikke i kortene, at licensen til at udgive HuffPost i Tyskland vil blive givet til et andet tysk forlag, skriver Süddeutsche Zeitung.