Orbáns nye tiltag mod muslimsk indvandring: Fød mindst fire børn og bliv skattefri resten af livet

Ungarns premierminister vil opfordre Ungarns kvinder til at føde fire eller flere børn. Større ungarske familier er bedre end at lukke muslimske flygtninge og migranter ind i landet, mener den indvandringskritiske premierminister.

Ungarns kvinder kan slippe for at betale indkomstskat resten af livet, såfremt de føder mindst fire børn. Gifter de sig, inden de bliver 40 år, kan de få adgang til gode lån, lovede landets premierminister, Viktor Orbán, søndag i sin årlige tale til nationen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Szilard Koszticsak/Ritzau Scanpix

Ungarske kvinder kan blive skattefri for resten af livet, såfremt de føder flere end fire børn.

Sådan lyder et nyt løfte fra Ungarns indvandringskritiske premierminister, Viktor Orbán. Større ungarske familier er klart at foretrække frem for flere muslimske migranter og flygtninge, forklarede premierministeren søndag i sin årlige tale til nationen, skriver The Guardian.

»I hele Europa fødes der færre og færre børn, og svaret på dette problem har i Vesten været øget migration,« sagde han i talen og fortsatte:

»De vil have lige så mange migranter, som de mangler børn, for så går det lige op. Vi ungarere tænker anderledes. Vi vil have ungarske børn. Migration er at give op.«

Befolkningstallet falder i flere lande i Øst- og Centraleuropa, fordi der er millioner af mennesker, der forlader lande som Ungarn, Polen, Rumænien og Bulgarien for at søge bedre job og lønninger i andre EU-lande. Kombineret med lave fødselsrater betyder dette, at arbejdskraften skrumper i blandt andet Ungarn.

I stedet for at åbne grænserne for øget migration – og dermed øge gruppen af arbejdstagere i landet – har Orbán langs den sydlige grænse rejst et hegn for at holde flygtninge og migranter ude af landet, ligesom han har fået vedtaget en lov, der giver ungarere ekstra arbejdstimer uden løn.

I Ungarn er fødselsraten faldet til 1,45 børn pr. kvinde, skriver Ritzau. For at opretholde befolkningstallet skal hver kvinde føde i gennemsnit 2,1 barn.

Kvinder, der får mindst fire børn, skal ifølge premierministeren så kunne slippe for indkomstskat resten af livet, mens familier med mindst tre børn kan få offentlige tilskud på 59.000 kroner, skriver Ritzau.

Gifter kvinder sig, inden de fylder 40 år, kan de få adgang til lån på op til 253.000 kroner til lav rente.

Lånet bliver udsat i tre år, når kvinden får sit første barn, mens en tredjedel af lånet vil blive eftergivet, når hun får sit andet. Efter det tredje barn skal kvinden slippe for at skulle betale pengene tilbage.

I talen kom Orbán også forbi valget til Europa-Parlamentet, der finder sted i maj. Han sagde blandt andet, at han håbede, at der ville blive indvalgt repræsentanter, som vil kæmpe imod migration i EU. Lige nu vil lederne af EU fylde kontinentet med muslimske migranter, mener Orbán.

»Vi bliver nødt til at forstå, at det europæiske folk står ved en historisk skillevej,« lød det i talen ifølge The Washington Post.

»De, der er for immigration og migranter – uanset hvorfor – er med til at skabe et land med en blandet befolkning,« lød det fra premierministeren.