Ny bog sætter navn på den formodede »racist« i den kongelige familie – og kommer med en mulig forklaring

Siden marts i år har briterne forsøgt at gætte, hvilket medlem af det britiske kongehus der angiveligt skulle have stillet prins Harry og hertuginde Meghan racistiske spørgsmål. Nu mener ny bog at have fundet svaret – og hævder, at der kan være tale om en misforståelse.

 
I marts gav Prins Harry og hertuginde Meghan Markle et kontroversielt intervis. Her fortalte hertuginden blandt andet, at hun overvejede at begå selvmord. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var den manglende detalje, alle efterspurgte, da prins Harry og hertuginde Meghan i marts gav deres opsigtsvækkende interview til Oprah Winfrey.

Mens interviewet i sig selv løb med stor opmærksomhed, skabte det mindst lige så mange overskrifter, at der ifølge hertugparret var familiemedlemmer, der havde stillet parret racistiske spørgsmål.

Siden har briterne forsøgt at gætte, hvilke familiemedlemmer der skulle have spurgt, hvilken hudfarve parrets fremtidige børn ville få.

Nu mener en ny bog at have fundet svaret, skriver flere medier.

Prins Harry og hertuginde Meghan har selv været ude at afvise, at der skulle være tale om dronning Elizabeth eller hendes nu afdøde mand, prins Philip.

Og det bekræfter bogen, da det er en helt tredje person, den rejser beskyldningerne imod. Nemlig den kommende konge, prins Charles.

Prins Charles er far til prins Harry.

Ifølge The Sun skulle han nægte alle anklager og have taget kontakt til sine advokater. Hoffet har også bekræftet, at prinsen nægter at stå bag.

Det er bogen »Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan«, der hævder at vide, at hertugparret med deres udtalelser til Oprah Winfrey hentyder til en samtale, der skulle være fundet sted 27. november 2017. Det er den dag, hvor prins Harry og hertuginde Meghan offentliggjorde deres forlovelse.

Prins Harry og hertuginde Meghan blev i 2019 forældre til sønnen Archie Harrison. Datteren Lilibet Diana kom til i juni i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dominic Lipinski/AFP/Ritzau Scanpix.

I bogen bliver det beskrevet, at prins Charles skulle have sagt til sin hustru, hertuginde Camilla, at han »spekulerer på, hvordan børnene vil se ud«.

Hun skulle ifølge kilderne til bogen have svaret »helt fantastisk, er jeg sikker på«.

Prins Charles skulle dertil have svaret: »Jeg mener, hvad tror du, deres børns hudfarve vil blive?«

I bogen bliver udvekslingen beskrevet som gengivet af troværdige kilder, men en talsmand for prins Charles siger til flere medier: »Dette er fiktion og ikke værd at kommentere yderligere.«

Forfatter Christopher Andersen skriver i bogen, at prins Charles' »ægte nysgerrighed« over for, hvordan hans børnebørn vil komme til at se ud, kan være blevet fordrejet af »indtrængende hoffolk, som satte et racistisk spin« på prinsens ord.

Og da rygterne nåede Meghan og Harry, var det angiveligt gået »helt ud af kontrol«, lyder en mulig forklaring i bogen.

Prins Harry og hertuginde Meghan valgte i starten af 2020 at træde ud af den kongelige familie. De bor i dag i Californien med deres to børn, Archie og Lilibeth.

»Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan« udkommer 30. november.