Norsk politi offentliggør navnene på Kongsberg-ofrene

Det norske politi har lørdag klokken 14 offentliggjort navnene på ofrene i Kongsberg-angrebet. Følg pressemødet live fra Norge her.

Politiet har på et pressemøde lørdag 16. oktober offentliggjort navnene på de frem ofre for angrebet i Kongsberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Terje Pedersen/NTB/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det norske politi vil i dag offentliggøre navnene på de fem ofre for angrebet i Kongsberg i Norge onsdag. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den 37-årige gerningsmand, Espen Andersen Bråthen, er sigtet for at stå bag drabene på fem personer, herunder fire kvinder og en mand. Derudover kom tre til skade og blev indlagt. De er alle blevet udskrevet.

Politiet har oplyst, at man både har fundet ofre inden- og udenfor.

Ofrene identificerede

Navnene på ofrene i Kongsberg er nu blevet offentliggjort af det norske politi. Der er tale om fire kvinder og en mand. Ifølge det norske politi tyder alt på, at der er tale om tilfældige ofre.

Andréa Meyer, 52 år
Hanne Merethe Englund, 56 år
Liv Berit Borge, 75 år
Gunnar Erling Sauve, 75 år
Gun Marith Madsen, 78 år.

Tidligere mentalundersøgelse

I begyndelsen af 2020 blev gerningsmanden, Espen Andersen Bråther, mentalundersøgt. Det norske politi ønsker ikke at oplyse nærmere om resultaterne af denne undersøgelse, idet politiet mener, at det kan påvirke vidner.

Det norske politi oplyser, at det ikke tyder på, at Espen Andersen Bråthen har fået hjælp til angrebet i Kongsberg. Derimod tyder det på, at han generelt ikke har haft megen omgang med andre.

»Ingenting i efterforskningen tyder indtil videre på, at han har samarbejdet med nogen. Meget tyder på, at han har haft lille kontakt til andre,« siger politiinspektør Per Thomas Omholt.

Hypotesen om konvertering til islam er svækket

Politiet oplyser, at hypotesen om, at gerningsmanden er konverteret til islam, er blevet svækket. Derimod er antagelsen om, at sygdom er baggrunden, stærkest.

Politiet har en hypotese om, at angrebet har været religiøst motiveret, men at Espen Andersen Bråthen ikke har fulgt de almindelige skikke og traditioner for religionen.

»Hypotesen er, at han muligvis ikke har gjorte dette særlig seriøst,« forklarer politiinspektør Per Thomas Omholt fra Sørøst politidistriktet.

Han har haft tankerne i nogle dage

Politiinspektør Per Thomas Omholt forklarer ved lørdagens pressemøde, at det tyder på, at Espen Andersen Bråthen tilsyneladende har planlagt angrebet i nogle dage.

Omholt uddyber, at angrebet i Kongsberg er så alvorligt, som det kan blive.