Muslimske forældre presser britiske skoler: Stop undervisning i homoseksualitet

Andrew Moffat er blevet hædret for sin undervisning i LGBT-emner. Men undervisningen møder stor modstand i Birminghams muslimske kvarterer.

Andrew Moffat er blevet hædret for sin undervisning i LGBT-emner. Men undervisningen møder stor modstand i Birminghams muslimske kvarterer. Moskeen her er Finsbury Park Mosque i London.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL

400 forældre, hvoraf størstedelen er muslimer, har skrevet under på et brev: De kræver, at en skole i Birmingham omgående stopper med at undervise deres børn i homoseksualitet og andre LGBT-temaer.

Det skriver avisen The Guardian.

Skolens viceinspektør, Andrew Moffat, står bag det anerkendte undervisningsmateriale No Outsiders. Materialitet er målrettet børn mellem fire og seks år og består blandt andet af bøger med titler som »Mommy«, »Mama and Me« og »King & King«, der fortæller historier om homoseksuelle ægteskaber og forældre.

Andrew Moffat hævder, at han er blevet truet af forældre i området. Skolen fortsætter dog med at undervise børnene i LGBT-temaer.

Det er ikke første gang, at Moffat kommer under pres fra muslimske forældre. I 2013 var han ansat på en anden skole i Birmingham. Her fortalte han åbent til børnene, at han selv er homoseksuel.

Dengang endte Moffat med at trække sig som viceinspektør, efter at en gruppe religiøse forældre – hovedsageligt muslimer, men også kristne – klagede over, at han »lærte deres børn, at det er OK at være homoseksuel«, skriver avisen The Independent.

I den seneste sag har flere forældre samlet sig foran skolens indgang og protesteret mod Muffats undervisning. En række forældre har også taget deres børn ud af skolen.

Fatima Shah var en af de første forældre, der krævede undervisningen stoppet. Hun trak midlertidigt sin tiårige datter ud af skolen.

»Det er upassende, totalt forkert,« siger hun om undervisningen ifølge The Guardian.

Hun hævder, at børnene bliver »forvirrede«, og at skolen har forsømt at samarbejde med lokalområdet, hvor størstedelen af beboerne er muslimer.

»Børn bliver fortalt, at det er OK at være homoseksuel, men 98 procent af børnene på denne skole er muslimer. Det er et muslimsk samfund. Han (Muffat, red.) siger, at alle forældre er med på det, men virkeligheden er, at ingen forældre er med på det,« siger Fatima Shah.

Hun siger desuden, at hun sender sit barn i skole for at lære matematik, videnskab og engelsk – »ikke for at lære om LGBT«.

Andrew Moffat – som i 2017 blev tildelt ordenen »​The Most Excellent Order of the British Empire«​ af dronning Elizabeth II – siger, at han agter at fortsætte undervisningen trods presset. Han hævder, at han har opbakning fra de fleste forældre og blot møder modstand fra et mindretal.

»Jeg fortæller bare eleverne fra en tidlig alder, at der er forskellige familier derude. Og lad os ikke glemme, at i nogle skoler er der børn med to mødre. Så jeg synes ikke, jeg lærer dem noget. De skal bare opleve, at deres familier bliver respekteret,« siger han.