Manden med fløjten havde en nøglerolle i dramaet på banen. Nu hylder briterne ham

Briterne har udråbt deres egen helt fra lørdagens drama på fodboldbanen. Spillere, kommentatorer og det britiske kongehus roser dommeren for en lynhurtig indsats.

Den 42-årige britiske dommer Anthony Taylor bliver rost for sin hurtige indsats, da Christian Eriksen lørdag kollapsede med hjertesvigt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Friedemann Vogel/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få sekunder gik der, fra Christian Eriksen faldt om under lørdagens EM-kamp mellem Danmark og Finland, til kampens britiske dommer, Anthony Taylor, fløjtede kampen til pause og kaldte lægestaben på banen.

Den prompte hjælp var altafgørende for, at Christian Eriksen, hvis hjerte pludselig af uvisse årsager svigtede, stadig er i live i dag.

Simon Kjær, Kasper Schmeichel, resten af landsholdet og lægestaben har fået stor ros for deres indsats. Det samme har Anthony Taylor.

På Twitter roser den britiske prins William dommerens hurtige reaktion og hans evne til at holde hovedet koldt i situationen.

Også flere britiske medier har efter kampen rost Anthony Taylor for, at han hurtigt fik stoppet kampen, så lægerne kunne sendes på banen.

Den 42-årige Premier League-dommer møder også stor ros for sin håndtering fra den finske anfører, Tim Sparv, der selv var på banen, da Christian Eriksen faldt om.

»Den måde, dommer Anthony Taylor håndterede hele situationen på, var fremragende. For mig var han en nøgleperson, siger han til den britiske avis The Mirror.

Tim Sparv roser også Anthony Taylors måde at kommunikere på undervejs i forløbet.

»Jeg oplevede, at han var en meget rolig type. Han havde meget stor forståelse for vores følelser,« siger han til The Mirror.

Anthony Taylors indsats bliver også bredt anerkendt på Twitter.

»Af alle de beslutninger Anthony Taylor i sit liv som dommer har taget på et splitsekund, var det den mest afgørende,« skriver Twitterprofilen Henry Winter.

»Det tog kun Anthony Taylor fem sekunder, efter at Christian Eriksen faldt om, at stoppe spillet og sende lægestaben på banen,« skriver en anden Twitterprofil, Euro.

»Han tog en livsændrende beslutning. Stor respekt,« mener Alex Goldberg på Twitter.

»Anthony Taylor bør hyldes for, hvor hurtigt han reagerede,« mener Twitterprofilen Osman.