Mand satte ild til sig selv før tennisstjernes afskedskamp

»Alle, der hører om det, vil blive virkelig traumatiserede,« lød det fra manden i en video, der var optaget, inden han løb på banen.

En 20-årig klimaaktivist indtog tennisbanen ved Laver Cup-turneringen, hvor han satte ild til sin arm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skulle være en historisk dag, hvor hele verden ville tage afsked med tennisstjernen Roger Federer, når han for sidste gang i sin karriere indtog tennisbanen.

Og en historisk dag blev det. Men ikke kun på grund af den schweiziske tennisspiller.

Forud for Federers afskedskamp, der der spilles fredag ved årets udgave af tennisturneringen Laver Cup, indtog en klimaaktivist nemlig banen for at udføre en højst chokerende happening.

Med højre arm strakt ud i luften satte han ild til sig selv foran tusindvis af fremmødte tilskuere, der blandt andre talte romanforfatteren J. K. Rowling og den britiske model Jodie Kidd, skriver The Daily Mail.

Aktivisten blev kort tid efter fjernet fra banen.

Manden med ilden var britiske Kai, der er medlem af den klimaaktivistiske gruppe »End UK Private Jets«, som hævder, at »kulstofemissioner i 2022 er folkedrab«.

Målet med den opsigtsvækkende happening var at demonstrere mod brugen af ​​private jetfly i Storbritannien.

Den 20-årige brite har tidligere optrådt i flere videoer, hvor han udtrykker sin kontante holdning til klimaaktivisme, skriver The Daily Mail.

Efter at han blev fjernet fra tennisbanen, lagde End UK Private Jets en video på det sociale medie Twitter, hvori Kai annoncerede sine planer om at tage til Laver Cup-turneringen for at sætte ild til sin arm på banen.

»Folk vil sige ting som 'det her er forfærdeligt'. Folk på stadion vil blive forstyrret, og alle, der hører om det, vil blive virkelig traumatiserede – især hvis de har haft oplevelser med ting som selvskade,« siger han i videoen og fortsætter:

»Jeg synes, det er rigtigt at føle vrede over det, fordi det er uretfærdigt, at folk oplever lidelse. Menneskeheden burde have et ansvar for at stoppe den slags lort, for ingen fortjener at opleve lidelse. Især ikke unge og sårbare mennesker.«

»Lige nu er vi på en vej mod, at hundreder millioner af mennesker går igennem ufattelige lidelser som socialt sammenbrud, tortur, sult, tørke og krig og sådan noget.«

Den 20-årige klimaaktivists happening afbrød andet sæt af herresinglekampen mellem den græske tennisspiller Stefanos Tsitsipas og Diego Schwartzman, der kommer fra Argentina. Det skriver NBC News. Det var først senere på dagen, at Roger Federer skulle spille.

Roger Federer annoncerede i sidste uge, at han ville indstille sin professionelle tenniskarriere efter udfordringer med »skader og operationer«. Laver Cup-turneringen skulle være hans sidste som professionel spiller.