Lille drengs død var i fem måneder et mysterium i Norge – nu er svaret dukket op 900 km væk

Norsk politi har eftersøgt identiteten af en lille dreng, hvis druknede lig tidligere i år dukkede op i en vig i Norge. Svaret på mysteriet skulle vise sig at findes lagt fra Norges kyster.

Den lille mørkeblå kedeldragt, som den druknede dreng bar. Fold sammen
Læs mere
Foto: NORWEGIAN POLICE HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Iklædt en mørkeblå kedeldragt og en redningsvest dukkede liget af en 15 måneder gammel dreng i begyndelsen af i år op på den norske ø Karmøys kyst.

Intet på barnet afslørede hans identitet, og ingen meldte drengen savnet.

Det eneste politiet havde at gå efter, var redningsvesten, der var af et udenlandsk mærke, hvilket gav norsk politi en idé om, at drengen måske ikke var norsk.

Fem måneder skulle der gå, før en DNA-analyse afslørede drengens identitet.

Det skriver norske NRK og TV 2.

Det viste sig, at drengens lig havde befundet sig flere måneder i vandet. De nye DNA-analyser kunne koble drengen til et bådforlis i Den Engelske Kanal 27. oktober 2020.

Ombord på båden var en gruppe migranter, der i dårligt vejr var sejlet ud fra Dunkerque i det nordlige Frankrig for at nå den engelske kyst.

15 personer blev reddet, da båden kæntrede. Det gjorde en iransk familie, der også var med ombord, ikke.

Mærket på den redningsvest, den lille dreng bar, ledte det norske politi på sporet af, at drengens oprindelsen skulle findes i udlandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: NORWEGIAN POLICE HANDOUT.

De to forældre i 30erne og deres børn på ni og seks omkom i bølgerne, mens familiens yngste forsvandt sporløst.

Nu viser det sig, at den lille forsvundne dreng, Artin, havde slægtninge i Norge, som det norske politi fik tilladelse til at tage dna fra. En sammenligning har nu bekræftet, at det druknede barn i Norge er identisk med den savnede Artin, skriver Stavanger Aftenblad.

BBC har fulgt den lille iranske families vej til Europa, efter at den i august 2020 forlod Iranfor dernæst at tage turen gennem Tyrkiet og Italien. Den sidste del af ruten var båden fra Frankrig til England, hvor familien håbede at slå sig ned.

Den triste nyhed er også nået til Artins slægtninge i Iran.

»Det er rigtig trist at få beskeden. Vi havde håbet på, at barnet fortsat var i live. Men nu håber vi, at han kan blive sendt tilbage, og at vi kan få ham begravet her,« siger den lille drengs bedstemor til TV 2 Norge.