»Kun én af os siger sandheden« – nu står kvinden, som prins Andrew nægter at kende, frem på britisk TV

Virginia Giuffre var 17 år gammel, da den britiske prins Andrew, ifølge hendes udsagn, forgreb sig på hende. Mandag aften taler hun for første gang om sagen på britisk fjernsyn. Prinsen nægter at kende hende.

Prins Andrew påstår, at han aldrig har mødt Virginia Giuffre. Hun påstår til gengæld, at han forgreb sig på hende, da hun var 17 år gammel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Wainwright & Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix

»Han ved, hvad der skete. Jeg ved, hvad der skete. Og der er kun én af os, der siger sandheden.«

Sådan siger Virginia Giuffre i et kort klip fra et program, som BBC One sender mandag aften. Hun har beskyldt den britiske prins Andrew for at have forgrebet sig på hende ved tre lejligheder.

Interviewet på BBC er hendes første interview om sagen til britisk fjernsyn og kommer efter uger, hvor den i dag 59-årige prins har været i strid modvind.

Det kom han især efter et TV-interview, hvor han blandt andet benægtede at kende Virginia Giuffre og afviste en af hendes beskrivelser med en forklaring om, at han som følge af en skade fra Falklandskrigen slet ikke kunne svede, sådan som hun havde påstået, at han havde gjort.

»Jeg har ingen erindring om nogensinde at have mødt denne kvinde. Ingen overhovedet,« lød det blandt andet fra prins Andrew.

Et berømt billede

Sagen om nu 35-årige Virginia Giuffre og prins Andrew bunder i den såkaldte Epstein-skandale.

I begyndelsen af 00erne blev Giuffre, der på det tidspunkt var 17 år gammel, fløjet rundt som sexslave for rigmanden Jeffrey Epstein. Siger hun selv. Det var i denne forbindelse, at hun traf den britiske prins, der kendte Epstein.

I et interview med australsk fjernsyn tidligere på året, sagde Virginia Giuffre, at hun første gang mødte prinsen i London. Her havde de danset på natklubben Tramp. Det var i denne forbindelse, at Giuffre sagde, at Andrew svedte meget – noget, han selv afviste i et interview senere.

Under interviewet trak Virginia Giuffre også et meget omtalt billede frem. På billedet, der stammer fra deres første møde i begyndelsen af 00erne, kan man se den 17-årige pige, prins Andrew og Ghislaine Maxwell, der påstås at have spillet en central rolle i Epstein-skandalen.

Prinsen holder den 17-årige pige om livet, mens alle tre personer smiler til kameraet. Ifølge britiske medier, blandt andet The Guardian, har prinsen påstået, at fotografiet er blevet manipuleret og er falsk.

Men Giuffre sagde i interviewet med australsk TV tidligere på året, at hun havde overdraget billedet det til FBI, og at de ikke havde sået tvivl om ægtheden af det.

Virginia Giuffre anlagde i 2015 et søgsmål mod Ghislaine Maxwell, men hendes forklaring om et seksuelt forhold til prins Andrew blev afvist af en dommer med begrundelsen, at det var »uærligt og uvæsentligt« for sagen mod Maxwell.

Interviewet med Virginia Giuffre er en del af BBC One-programmet »Panorama: The Prince and the Epstein Scandal«. Det bliver vist klokken 22, dansk tid, mandag.