Immigranter strømmer til i hundredvis. Nu er det forbudt at sælge både

Den lune sommer får hundredvis af immigranter til at krydse Den Engelske Kanal. Som reaktion har de franske myndigheder gjort salget af både langs den franske kyst ulovlig – men det afholder ikke menneskesmuglerne i at finde smuthuller i loven.

Immigranter i hundredvis tager den farefulde tur fra Frankrig til Storbritannien til søs. Det får nu de franske myndigheder til at forbyde salg af både i flere områder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sameer Al-DOUMY/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De sidder tætpakket i de små gummibåde. Eller joller. Eller hvilken som helst båd, det nu er lykkedes at skaffe til at transportere dem til søs fra Frankrig til Storbritannien.

Den jævne strøm af immigranter, der forsøger at krydse Den Engelske Kanal for at skabe sig et nyt liv i Storbritannien, får nu de franske myndigheder til at forbyde salg af oppustelige joller og kajakker fra flere kystbyer.

Forbuddet har dog vist sig at være sværere end som så at implementere, da det ikke forhindrer, at både kan blive bestilt online. Det skriver flere engelske medier.

Bådene bliver bestilt online, hvorefter menneskesmuglere sørger for at få dem leveret ned til kysten, hvorfra immigranterne kan sejle afsted. Blandt andet sælger Amazon både, der kan leveres til flere franske kystbyer.

Forbuddet fra de franske myndigheder kommer efter, at den engelske indenrigsminister, Priti Patel, tidligere på ugen truede med at annullere udbetalingen af 54 millioner pund, som Frankrig ellers er blevet lovet for at hjælpe med at forhindre immigranterne i at krydse kanalen.

I august 2020 lykkedes det de engelske myndigheder at konfiskere flere både, som de mener, er blevet brugt af immigranter, der er sejlet til fra Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix.

Priti Patel kom med sin trussel, efter at det mandag lykkedes over 1.000 immigranter at krydse kanalen. Det er første gang, at antallet har været så højt, skriver The Sun.

Særligt sommerens og sensommerens varme vejr har gjort det nemmere at krydse Den Engelske Kanal end tidligere, da farvandet har været mere roligt.

Forbuddet har haft en hurtig effekt. Tirsdag lykkedes det kun 200 immigranter at krydse kanalen, skriver The Daily Mail. Om effekten varer ved kommer an på, hvor hurtig Post Nords franske pendant er til at levere pakker.

Hvis Frankrig skal beholde tilbuddet om de mange millioner, skal de ved slutningen af måneden have stoppet tre ud af fire forsøg på at nå den engelske kyst, oplyser Priti Patel ifølge The Times.

Det anslås, at mere end 13.000 immigranter er ankommet til Storbritannien med båd i år. Tallet var sidste år på 8.500.

Dansk mand udleveret

Immigranter får i flere tilfælde hjælp til at krydse Den Engelske Kanal af menneskesmuglere. Blandt andet har en mand med bolig i Danmark hjulpet immigranterne med at flygte.

Den 37-årige mand, der har rødder i Iran og har boet i Viborg med sin familie, er efter mistanke om menneskesmugling og uagtsomt manddrab blevet udleveret til Frankrig. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Dansk politi modtog 22. juni i år en henvendelse fra de franske myndigheder, der bad om at få ham anholdt og udleveret.

Ifølge de franske myndigheder har han været dybt involveret i smugling af immigranter og andre kriminelle miljøer. Blandt andet ved at have købt flere både til at fragte de mange mennesker over Den Engelske Kanal.

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt manden 23. juni. Retten i Viborg afgjorde i august, at han skulle udleveres til Frankrig. I starten af september stadfæstede landsretten den beslutning. Den 37-årige nægter sig skyldig.