I en måned spillede han med held den sørgende enkemand – så tjekkede politiet hustruens armbåndsur

Babis Anagnostopoulos opfandt den perfekte dækhistorie, da han havde kvalt sin britiskfødte hustru i raseri over hendes trusler om at forlade ham. Planen var tæt på at lykkes, men et par af familiens gadgets afslørede forbrydelsen.

 
Interview med den formodede drabsmand. Video: August Bang. Kilde: AP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu, hvor vi kender sandheden, ligner drabet på Caroline Crouch endnu en af de kønsrelaterede forbrydelser, der for øjeblikket hærger en række europæiske lande.

En jaloux ægtemand og en hustru, der vil skilles. Med pandemiens slutfase, hvor opsparet frustration og indestængt raseri får frit løb, som katalysator for volden.

Men modsat mange af de seneste ugers drabsmænd, der bagefter begik selvmord, forsøgte Babis Anagnostopoulos af al magt at dække over sin ugerning. Og det var tæt på at lykkes for ham.

Da den 33-årige græske helikopterpilot 11. maj tidligt om morgenen via en nabo kontaktede politiet, var det med historien om, at hans hustru Caroline Crouch var blevet dræbt under et voldeligt indbrud.

Tre mænd var trængt ind i familiens bolig i Athen-omegnsbyen Glyka Nera midt om natten, forklarede han.

Og at de ikke havde nogen skrupler, stod klart allerede, inden de nåede frem til værelset, hvor ægteparret og deres et år gamle datter lå og sov. For på vejen havde de dræbt familiens hund.

»Jeg var så heldig med den tid, vi havde sammen«

I soveværelset blev Babis Anagnostopoulos – fortsat ifølge sin egen beretning – bundet til sengen og kneblet. Han fik også bind for øjnene, men kunne ud under det se, hvordan hans hustru blev myrdet.

En af tyvene – der talte med hinanden på et fremmed sprog – sigtede på babyen med en pistol. Det fik den blot 20-årige britiskfødte kvinde til at skrige op, hvorefter tyvene kvalte hende.

Da helikopterpiloten nogle timer senere fik sig vristet fri og alarmeret en nabo ved at taste hans nummer med næsen, var Caroline Crouch for længst død og han selv på tragisk vis forvandlet til enkemand.

Fiskere i havnen på den lille ø Alonissos, der ligger ud for byen Volos. Caroline Crouch var otte år, da hun sammen med sine britiske forældre bosatte sig på øen, hvor hun nu ligger begravet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix.

»Jeg var så heldig med den tid, vi havde sammen,« sagde en grådkvalt Babis Anagnostopoulos med sin lille datter i armene under begravelsen på den lille ø Alonissos, hvor Caroline Crouchs forældre bosatte sig, da hun var otte år, og tilføjede:

»Det mest triste, næsten mere end hendes død, er, at vores datter vil vokse op uden at kende sin smukke og fantastiske mor. Men hun vil altid have mig.«

Det troede han i hvert fald, for da græsk politi onsdag anholdt Babis Anagnostopoulos under endnu en mindehøjtidelighed, var det slut med at spille komedie – eller måske snarere tragedie.

Spændinger bag den lykkelige facade

Efterforskerne havde – ifølge den britiske avis Daily Mails gennemgang af sagen – fra starten fattet mistanke til helikopterpiloten, der optrådte sært følelseskoldt efter hustruens voldsomme død.

De følgende uger viste det sig, at ægteskabet langtfra havde været den dans på roser, som parret gav udtryk for på de sociale medier med en lind strøm af glade familiefotos.

Hun var blevet behandlet for en fødselsdepression. Også han havde været i terapi. Og tonen i deres indbyrdes kommunikation via diverse chattjenester var alt andet end hjertelig.

En ven af parret har forklaret, at Babis Anagnostopoulos var jaloux og kontrollerende.

»Caroline fik ikke lov at se nogen og beklagede sig hele tiden over ham,« siger vennen til det græske nyhedssite Ethnos.

Alt sammen indicier om, at den dramatiske indbrudshistorie næppe var hele sandheden. Og da politiet gik i gang med at analysere Caroline Crouchs smartwatch, faldt kronologien fuldstændig fra hinanden.

Fældet af digitale data

En fitness-applikation i det avancerede armbåndsur viste, at den unge kvindes hjerte var holdt op med at slå flere timer før, at hun ifølge sin mand blev kvalt af tyvene.

Men ikke nok med det. Trackingdata fra Babis Anagnostopoulos' egen telefon viste desuden, at han havde bevæget sig rundt i huset på et tidspunkt, hvor han i teorien lå bundet til ægtesengen.

Heller ikke forklaringen om, hvornår husets sikkerhedskameraer var blevet sat ud af spillet, passede sammen med politiets analyser.

Data fra en fitness-applikation på den myrdede kvindes smartwatch var afgørende for afsløringen af den falske historie om, at hun blev dræbt af indbrudstyve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix/Arkiv.

Da Babis Anagnostopoulos efter sin anholdelse onsdag blev konfronteret med oplysningerne, måtte der ikke desto mindre et otte timer langt forhør til, før han brød sammen og indrømmede drabet på sin hustru.

»Vi skændtes den aften. På et tidspunkt kastede hun vores datter ned i vuggen. Hun skubbede og slog løs på mig. Så mistede jeg kontrollen og kvalte hende med en pude,« har han ifølge Daily Mail forklaret politiet.

Herefter gik han i gang med at konstruere indbrudshistorien, og familiens hund blev druknet i swimmingpoolen for at give historien større troværdighed. Alt sammen – ifølge den 33-årige pilot – i en højere sags tjeneste.

»Da det gik op for mig, at jeg havde begået mord, tænkte jeg på min datter. Jeg ville undgå at komme i fængsel, så jeg kunne tage mig af hende.«