Hundredvis af migranter krydser den Engelske Kanal i små både: Nu slår Storbritannien alarm

Antallet af migranter, der forsøger at krydse den Engelske Kanal i små både, er stigende. Det skaber bekymring hos de britiske myndigheder, som nu sætter ind over for situationen.

Storbritannien er nu også ramt af bådflygtninge, der forsøger at komme ind i landet ved at sejle over den Engelske Kanal fra Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marine Nationale/AP/Ritzau Scanpix

En massiv strøm af migranter fra blandt andet Syrien og Iran har gennem de seneste par måneder forsøgt at komme ind i Storbritannien ved at krydse den Engelske Kanal i små både.

Det får nu de britiske myndigheder til at indkalde til et hastemøde med de franske myndigheder, efter at mindst 221 migranter har forsøgt at krydse kanalen siden begyndelsen af november. Fredag blev 12 migranter stoppet ved den engelske by Dover, efter at de havde krydset farvandet i to forskellige både.

Migranterne er både mænd, kvinder og børn.

»Det er kun et spørgsmål om tid, før mennesker mister livet,« lød det i en udtalelse fra det britiske indenrigsministerium ifølge BBC.

Den britiske indenrigsminister Sajid Javid har bedt den britiske grænsekontrol om flere fartøjer i kanalen til at patruljere.

Det er risikabelt at krydse kanalen mellem Frankrig og England, fordi vandet for det første er koldt på denne tid af året, men også, fordi der sejler mange større skibe gennem kanalen, som de små både med migranter har risiko for at kollidere med.

Det britiske politi har sammenlignet situationen med at krydse en motorvej i myldretrafikken til fods.

Lokket af menneskesmuglere

Man mener, at det blandt andet skulle være menneskesmuglere, der lokker migranterne til at forsøge at tage den risikable tur over kanalen, fordi det senere vil blive umuligt at at krydse grænsen på grund af grænsekontrol efter Brexit. Det skriver BBC.

Tidligere har det været et problem, at migranter forsøgte at komme over den Engelske Kanal ved at gemme sig under lastbiler på vejen gennem tunellen mellem Frankrig og England. Dog fik de franske myndigheder dæmpet denne metode ved at sætte høje hegn op og øge sikkerheden ved tunellen.

Den britiske immigrationsminister Caroline Nokes har også udtrykt sin bekymring over for det stigende antal migranter, der krydser grænsen i både. Hun skal i dag møde myndigheden, der står for den britiske grænsekontrol i Dover for at diskutere situationen.