Hovedmistænkt i Madeleine McCanns forsvinden taler for første gang offentligt

Han er tysk politis hovedmistænkte for at stå bag britiske Madeleine McCanns forsvinden i 2007. For første gang udtaler han sig offentligt og anklager nu tysk politi for at stå bag en smædekampagne mod ham.

En tysk mand er under mistanke for at stå bag britiske Madeleine McCanns forsvinding i 2007. Nu udtaler manden sig for første gang om spekulationer. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 2017 har tysk politi haft sigtekornet rettet mod én hovedmistænkt i sagen om britiske Madeleine McCanns forsvinden i 2007.

Sidste år valgte det tyske politi at gå ud i offentligheden og offentliggøre den mistænktes identitet i håb om, at oplysningerne kunne få flere vidner til at melde sig, så politiet kunne indsamle nok beviser til at sigte manden.

Politiet valgte at gå ud med den mistænktes identitet, selvom han hverken er sigtet eller dømt for Madeleine McCanns forsvinden. Og netop dét er den mistænkte tyske mand stærkt utilfreds med.

Det skriver The Times og Bild.

I et håndskrevet brev udgivet i tyske Bild hævder den mistænkte, at han er uskyldig.

Samtidig latterliggør han de tyske anklagere i en barnagtig tegning og kalder efterforskningen for »skandaløs«.

»En anklage er en ting. Noget helt andet er, når en offentlig anklager starter en offentlig fordømmelseskampagne, før sagen er åbnet«.

Han mener, at anklagerne »bringer skam over retssystemet« og opfordrer dem til at fratræde deres stillinger.

»Via arbitrære domme i fortiden og ved skandaløse fordømmende kampagner i nutiden viser I, at I er uegnet til jeres job«.

Den mistænkte er tidligere dømt for »seksuel kontakt med små piger« og afsoner i øjeblikket en syv år lang fængselsstraf for en voldtægt af en 72-årig amerikaner i Praia da Luz i 2005, tæt på hvor Madeleine forsvandt.

Vedlagt brevet, der er dateret 8. maj i år, er en tegning, der forestiller de to tyske anklagere bestille mad på en restaurant. Den ene anklager bestiller »data søgninger«, hvor til den anden svarer »lækkert, det bestiller jeg også«.

Tegningen tolkes i de tyske og britiske medier som en mulig hentydning til, at hovedanklager Hans Wolters tidligere har forklaret, at der ikke er nogen retsmedicinske beviser, der mistænkeliggør den tyske mand.

Det tyske politi hævder, at de har konkrete beviser mod manden. De har tidligere oplyst, at de forventer, at efterforskningen er opklaret inden for de næste par måneder. Politiet forventer desværre ikke at Madeleine længere er i live.

Manden er endnu ikke blevet afhørt af politiet, da han nægter at udtale sig. Brevet og tegningen der blev offentliggjort i Tyskland i dag, er første gang, han taler offentligt, siden beskyldningerne dukkede op sidste år.

Madeleine forsvandt fra sin families lejlighed i den portugisiske ferieby Praia da Luz 3. maj 2007, et par dage før hun fyldte fire år, da hendes forældre var ude at spise med nogle venner på en nærliggende tapasbar.

Ifølge politiet opholdt den tyske mand sig i ferieresortet den aften, hun forsvandt.

Det er muligt, at se tegningen og brevet hos Bild her. Det oplyses ikke, hvorfor brevet og tegningen netop nu offentliggøres.