Her dasker vred pave til insisterende kvinde foran rullende kameraer

Foran rullende kameraer reagerede pave Frans nytårsaften prompte ved at give en insisterende kvinde blandt tilhørerne et par dask over hænderne, da hun greb fat i ham og ikke ville slippe igen.

 

Paven havde i sin nytårstale netop talt om kærlighed, fred og fordragelighed mellem mennesker, da han synligt irriteret pludselig så sig nødsaget til at give en meget insisterende kvinde blandt de tusindvis af fremmødte på Peterspladsen i Rom et par små dask over hænderne.

Det skete for rullende kameraer, da den katolske kirkes 83-årige overhoved var i gang med at hilse på nogle af de mange, der var kommet for at lytte til ham på årets sidste dag. Kvinden slog først korsets tegn foran sig og greb derefter fat i pave Frans' hånd, mens han var på vej videre. Da hun ikke ville give slip, reagerede Paven med en vredt udtryk i ansigtet og ved samtidig at daske kvindens hånd et par gange for at vriste sig fri af grebet.

En af opfordringerne i pave Frans nytårstale i år var at give sig tid til andre mennesker: »Det er en kærlighedshandling at tilbringe tid med andre mennesker, at lytte til dem og deres behov, og at se dem, som Kristus ser dem. Vi bør møde andre og lytte til deres råb om hjælp. At lytte er en kærlighedshandling i sig selv,« sagde Paven i sin nytårstale.

Pave Frans' oprindelige navn er Jorge Mario Bergoglio, og han blev valgt som pave 13. marts 2013.