Hendes liv knækkede sammen da hun blev 30. Nu er hun på forsiden af Vogue og siger, at hun er blevet afhængig af træning

Hun er kendt for sine hjerteskærende kærlighedsalbum opkaldt efter sine fødselsdage – album, der altid topper hitlisterne. Men den britiske popstjerne stødte hovedet mod muren, da hun fyldte 30, og pludselig blev dødsdruk, en skilsmisse og et enormt vægttab en unægtelig del af hverdagen.

Den internationale popstjerne Adele vandt i 2017 fem »Grammys« for sit hit »Hello« og albummet »25«. Hun var på det tidspunkt 28 år gammel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

19, 21, 25.

Det er titlerne på den enormt populære popstjerne Adeles tre album indtil videre. Hvis du ikke allerede kender til de medrivende kærlighedssange, har du højst sandsynligt boet under en sten.

Men noget slog fejl, da stjernen fyldte 30. Det fortæller hun nu om i Vogue, som for første gang nogensinde har samme stjerne på to magasiner i novemberudgaven.

Den nu 33-årige Adele Adkins ramte nemlig bunden efter den runde fødselsdag. Der var gået en del år siden, det sidste album var blevet udgivet, og pludselig offentliggjorde en talsmand for sangerinden, at Adele og hendes mand, Simon Konecki, var gået fra hinanden. Parret har en søn sammen.

»Jeg ville ikke ende op som en række mennesker, jeg kender. Det var ikke forfærdelig forfærdeligt, men jeg ville have haft det forfærdeligt, hvis jeg ikke havde sat mig selv først,« forklarede Adele i interviewet med Vogue.

Det er første gang, hun åbner op om bruddet med Konecki.

Fulde aftener med Jennifer Lawrence

Men hullet blev dybere efter den omkostningsrige skilsmisse med manden. Parrets søn havde nemlig svært ved at indfinde sig med de nye omstændigheder.

»Min søn havde en masse spørgsmål. Virkelig gode spørgsmål, virkelig uskyldige spørgsmål, som jeg simpelthen ikke kunne svare på: 'Hvorfor kan I ikke blive ved med at bo sammen?',« forklarer hun i interviewet.

Adele vidste, at for at blive lykkelig måtte hun rive sit liv op i rødderne og prøve at opsøge lykken, siger hun.

Kort efter skilsmissen begyndte popstjernen at blive fast inventar i New Yorks byliv, omringet af en gruppe andre kendte. Videoer dukkede op af Adele på homobar med skuespilleren Jennifer Lawrence. Og ifølge Adele var denne periode lavpunktet.

»Jeg troede, at jeg var bekymringsløs, men jeg tror, der var et element af ligegyldighed. Men jeg havde sikkerhedsvagter hængende ud af røven, så intet slap ud til pressen. Jeg væltede ud ad bagdøren i stedet for ad indgangen,« forklarer hun.

Se Adeles vilde aften i New York her:

Men når solen stod op, og tømmermændene meldte sig, døjede hun med alvorlig angst. Og hun følte kun, at angsten blev værre, når hun forsøgte at gøre noget ved den.

»Det var en måned, hvor jeg var ved at blive sindssyg. Det gør jeg ikke rigtig længere.«

Det var tid til en ændring. Og med et drastisk vægttab demonstrerede Adele overfor verden, at der skulle nye boller på suppen. Til sangerindens 32. fødselsdag delte hun billeder af sit 42 kilos vægttab og blev omdrejningspunkt i en række internationale medier.

Men Adele havde ikke bare besluttet sig for at tabe sig. Vægttabet skyldtes angsten, forklarer hun til Vogue.

»Det handlede ikke om at tabe mig, det handlede altid om at blive stærk og at give mig selv så meget tid som muligt hver dag uden min telefon. Jeg blev ret afhængig af det. Jeg træner to eller tre gange om dagen.« forklarer hun.

Og nu venter et spritnyt album rundt om hjørnet, navngivet A4. For første gang er det ikke navngivet efter den alder, Adele havde ved udgivelsen.

Albummet forventes udgivet 19. november 2021.