Han er kæreste med den norske prinsesse og selvudnævnt shaman. Nu står han frem som reptil

Den norske prinsesse Märtha Louises kæreste, den selvudnævnte shaman Durek Verrett, har healet alle fra Gwyneth Paltrow til Nina Dobrev og forklarer nu sine følgere i et Instagram-opslag, at han i virkeligheden identificerer sig som en form for reptil. Det er ikke første gang, at den omstridte shaman sparker gang i den norske debat.

Norges prinsesse Märtha Louise og hendes kæreste Durek Verrett på scenen ved en »session« på Clarion Hotel i Stavanger i 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carina Johansen/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg ved det godt … Du læser måske det her og er uenig, men læs videre før du dømmer …«

Sådan indledte den norske prinsesse Märtha Louises kæreste, den selvudnævnte shaman (åndemaner, red.) Durek Verrett, et Instagram-opslag, han offentliggjorde i søndags. Opslaget har fået knap 6.000 likes og har siden spredt sig på de norske forsider.

I opslaget forklarer Durek Verrett sine 250.000 følgere, hvordan han i virkeligheden er en form for reptil, og at han besidder energien fra oldtidsånder.

Se det omstridte opslag her:

En clairvoyant prinsesse

Selvom prinsesse Märtha Louise aldrig selv har givet udtryk for at identificere sig som reptil, har hun også flirtet med det spirituelle.

Hun blev uddannet til fysioterapeut i Holland, men har siden fulgt en noget anderledes karrierevej. Hun har både arbejdet med at fortælle folkeeventyr, sunget i norske kor og er selvudnævnt clairvoyant.

I 2007 åbnede hun den såkaldte engleskole, der havde til formål at hjælpe folk med at kommunikere med deres indre engle. Prinsessen har nemlig flere gange påstået at kunne kommunikere med dyr og engle.

Nordmændene fik dog nok, da hun i 2014 inviterede clairvoyanten Lisa Williams forbi skolen for at holde et foredrag om at kommunikere med det døde. Det blev anset som meget kontroversielt, da det brød med Norges lutherske tro, og Märtha Louise måtte forsvare sig og forklarede, at skolen ikke udførte den slags i praksis. Skolen lukkede i 2018.

Prinsessen frasagde sig sin titel og apanage i 2002 og trådte officielt ud af det norske kongehus, da hun ønskede at fokusere på at drive sin forretning.

Fra 2002 til 2017 var prinsessen gift med den norske forfatter og kunstner Ari Behn. Under tragiske omstændigheder begik han selvmord juleaftensdag 2019, to år efter deres skilsmisse. I maj 2019 offentliggjorde hun forholdet med den omdiskuterede shaman.

Prinsesse Märtha Louise og hendes eksmand, Ari Behn, ved deres bryllup i maj 2002. Behn begik selvmord i 2019 som 47-årig. Parret har tre børn sammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix.

Ikke shamanens første rodeo

Den mest almindelige teori, hvad angår reptilidentificering, er, at en gruppe formskiftende reptilske aliens kontrollerer Jorden ved at skifte til en menneskelig form og opnå politisk magt for at manipulere samfundet.

Denne konspiration blev populariseret af konspirationsteoretikeren David Icke. Han mener desuden, at mange af verdenslederne er besat af reptil-aliens.

Men det tyder på, at Durek Verrett følger en anden konspirationsteori. Han identificerer nemlig sig selv som reptil og beskriver i sit Instagram-opslag, hvordan reptilerne er kommet til for at ryste op i systemet og for at fjerne alle de begrænsninger som eksempelvis struktur, der begrænser mennesket i at se frihed.

John Færseth, forfatter, journalist og en af Norges ledende eksperter i konspirationsteorier, siger til det norske medie ABC Nyheter:

»Shaman Durek har tidligere blandt andet hævdet, at han kan kurere kræft, og at han har forudset terrorhandlinger. Han har vel et behov for at holde sig relevant og for at blive snakket om.«

Det norske kongehus har ikke ønsket at kommentere på sagen til ABC Nyheter.