Greta Thunberg skifter Twitternavn til »Sharon« efter fejl i quizshow

Greta Thunberg har på Twitter skiftet navn til »Sharon« som reaktion på, at en viral video, hvori en britisk kvinde fejlagtigt gætter på, at Sharon er den unge svenske klimaaktivists navn.

Den svenske pige Greta Thunberg har fået en stemme globalt efter hendes ugentlige skolestrejke hver fredag blev verdenskendt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hanna Franzen/Ritzau Scanpix

De knap fire millioner mennesker, der følger den nu 17-årige svenske klimaaktivist Greta Thunberg på det sociale medie Twitter, kunne fredag se, at hun på Twitter havde taget navneforandring til »Sharon«.

Forklaringen skal findes i et videoklip fra det britiske quizshow »Celebrity Mastermind«.

I programmet skal den britiske skuespiller Amanda Henderson svare på, hvad den unge svenske aktivist, der strejker fra skole hver fredag, hedder. Hun kender dog ikke svaret. Så i mangel af bedre bud får hun spyttet navnet »Sharon« ud.

Klippet er siden gået viralt og er blevet afspillet knap syv millioner gange. Tilsyneladende også af Greta Thunberg selv, der gik med på legen, og kortvarigt skiftede Twitter-navn til »Sharon«. Det skriver BBC.

Greta Thunberg har sidenhen rettet sit navn tilbage. I mellemtiden er antallet af følgere tikket 100.000 op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screenshot fra Twitter.

Thunberg benyttede samtidig lejligheden til at opdatere sin alder til 17 år, da hun havde fødselsdag fredag, som blev fejret med skolestrejke foran det svenske parlament, Riksdagen.

Dette er ikke første gang, at Greta Thunberg bruger sin profil til lidt sjov i gaden.

Opdaterede profiltekst med citat fra Trump

I december skrev USAs præsident, Donald Trump, på Twitter: »Greta skal arbejde med at håndtere sin vrede og se en god gammeldags film med en ven! Chill, Greta, chill!«

Som svar ændrede Greta Thunberg sin såkaldte bio, som man kalder profilteksten på Twitter, til »en teenager, der arbejder på sine problemer med at håndtere vrede. Lige nu chiller jeg og ser en god gammeldags film med en ven«.

Tidligere i samme uge ændrede hun beskrivelsen af sig selv til »pirralha« – der betyder møgunge på portugisisk – efter at Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, kritiserede hende for at tale om landets urbefolknings skæbne i pressen.

I oktober skrev hun i profilteksten »en venlig, men dårligt informeret teenager« – hvilket ordret var sådan, Ruslands præsident, Vladimir Putin, beskrev hende under en konference i Moskva.

En måned tidligere lagde Trump en video op af hendes tale til FNs klimatopmøde, hvor hun tydeligvis var vred og passioneret, med den sarkastiske kommentar: »Hun virker som en mægtig glad ung pige, der ser frem mod en lys og lykkelig fremtid.«

Herefter lød beskrivelsen af hende på Twitter: »En mægtig glad ung pige, der ser frem mod en lys og lykkelig fremtid.«