Gravid dræbt af stor gruppe hunde i fransk skov

Kvinde fortalte i et telefonopkald, at hun følte sig truet af en gruppe hunde.

I en skov 80 kilometer nordøst for Paris blev en gravid dræbt af hunde. De franske myndigheder er nu ved at undersøge, om den 29-årige kvinde blev dræbt af de hunde, som deltog i en hjortejagt, der fandt sted i skoven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philippe Desmazes/AFP/Ritzau Scanpix

En 29-årig kvinde gik lørdag tur med sine hunde i en skov nordøst for Paris. Undervejs blev hun nervøs og ringede til sin kæreste. En stor gruppe hunde virkede aggressive, og hun frygtede, at de ville angribe, fortalte hun kæresten.

Kæresten satte sig straks ind i sin firehjulstrækker, og da han dukkede op i skoven, fandt han kvinden dræbt af hundebid, skriver BBC og flere andre medier. Kvinden var gravid i sjette måned.

Ifølge lokalaviser tog hundene del i en hjortejagt i skoven. Flere jægere har bekræftet, at der foregik en jagt i skoven lørdag. Men én af jægerne hævder, at »det tragiske uheld ingen forbindelse har til vores hunde eller jagten«.

Politiet tager nu DNA-test af 93 hunde for at afgøre, hvilke hunde der bed kvinden ihjel. Kvindes fem egne hunde bliver også testet.

En obduktion har vist, at kvinden døde af flere bid i ansigtet og på overkroppen. Flere af biddene er indtruffet efter kvindens død, udtaler en anklager fra det lokale politi.

Franske dyrevelfærdsorganisationer har anmodet myndighederne om at suspendere alle jagter med hunde i resten af sæsonen.

Den franske jagtorganisation mener dog ikke, at der endnu er tilstrækkeligt bevis for, at jagthundene har noget med kvindens død at gøre.

Ulykken fandt sted i Retz-skoven. Det er et stort skovområde, som ligger omtrent 80 kilometer nordøst for Paris.