Efter selvmord: TV-gigant aflyser »det mest ondskabsfulde show«

I 3.000 afsnit har værten Jeremy Kyle dagligt underholdt briterne med en stime af pædofile, urindrikkere og utro mænd og kvinder, som blev ydmyget foran en million seere. Efter et dramatisk selvmord er det nu endelig slut. TV-selskabet skrotter showet.

Skandaler, voldssager og en enkelt gidseltagning er fulgt i kølvandet på det britiske Jeremy Kyle Show. Her er Kyle (tv.) i 2017 sammen med Alan Kent, som fortæller, at han mistænker sin unge kone for at være ham utro. Konen dumpede til en løgnedetektortest i programmet, og Kent barrikaderede sig bagefter i parrets hus og med konen som gidsel – og truede med at dræbe hende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Newsquest / SWNS.com

Steve Dymond gik på et TV-show for at bevise, at han ikke var en løgner. Og det blev fatalt for både ham og TV-showet.

For Dymond er nu død, og i dag er et af de mest populære britiske TV-show endeligt blevet skrottet.

Efter mere end 3.000 afsnit af »The Jeremy Kyle Show« besluttede det store TV-selskab ITV onsdag at lukke og slukke. »Showet har kørt i mere end 14 år, og nu er det rigtige tidspunkt at sige stop,« siger direktøren for ITV, Carolyn McCall, i en pressemeddelelse.

Selskabet suspenderede showet mandag, men nu er det så endegyldigt slut.

Herover – Steve Dymond troede, at det var en løsning at deltage i Jeremy Kyle Show. Det var det modsatte.

Løgnedetektor

For ti dage siden blev den 62-årige bygningsarbejder Steve Dymond filmet til et afsnit af showet, som Berlingske også beskrev i en større featurehistorie i går. Han nægtede over sin kæreste, at han havde været utro, og for at bevise det ville han gå på Jeremy Kyle Show og tage en løgnedetektortest. Den slags test er en gennemgående gimmick i showet.

Umiddelbart var værten, den tidligere forsikringssælger Jeremy Kyle, imødekommende, men da Dymond dumpede til testen, vendte både Kyle og publikum sig imod ham. Og som Dymond efter hjemkomsten ifølge Daily Mail klagede til sin søn: »Kyle gik virkelig hårdt efter mig.«

Bagefter blev Dymond også dumpet af sin kæreste, og hans liv røg ned i en nedadgående spiral, og han følte ikke, at han kunne se verden i øjnene, når udsendelsen skulle sendes mandag. Derfor begik han selvmord ved at tage en overdosis af smertestillende piller.

Hans kæreste sagde bagefter til The Sun, at showet burde have afvist ham som gæst. Dymond var diagnosticeret med depression, lægerne havde givet ham piller, som han imidlertid nægtede at tage, og i stedet spillede han rask. »Men det var facade. Han var en syg mand,« sagde hun til avisen.

Herover: Daily Mail i går – efter ITV suspenderede showet. Nu er det permanent aflyst.

Mandag morgen suspenderede ITV alle videre udsendelser af Jeremy Kyle Show og fjernede dem fra ITVs website, og nu kommer så beslutningen om at skrotte showet.

Og det kommer efter et massivt tilbageslag.

Bl.a. har premierminister Theresa May krævet en tilbundsgående undersøgelse, kulturminister Jeremy Wright har krævet, at TV-selskaberne stopper med at udnytte syge og sårbare mennesker, og en række psykologer og andre eksperter har – som Berlingske også skrev i går – brugt det måske mest potente argument: At showet var utidssvarende og krænkende, akkurat som elefanter i cirkus, den tykke dame og blackfacing. TV-selskaber kan tåle at blive beskyldt for at være sensationslystne og smagløse; men de har sværere ved at acceptere at skulle være utrendy og gammeldags.

Showet har i sine mange år haft mange tilnavne, men sjældent nogle positive, og de britiske aviser var onsdag morgen stort set enige om at stemple det som »det mest ondskabsfulde show« på britisk TV. Det var et af de få overlevende eksempler på den engang så populære trash TV-genre, hvor børnemisbrugere, swingere, urindrikkere, mandebankere, blottere, junkier og alle mulige varianter af utro ægtemænd og koner er i studiet for at lufte deres lagener.

Nu er det så ikke mere – og Steve Dymond heller ikke.