De er lige berygtede og forhadte i mediebranchen, men nu skal de igen arbejde sammen

Piers Morgan var i foråret færdig som vred vært på britisk tv. Men nu får han igen chancen. Denne gang skal han arbejde for medieverdenens nok mest udskældte personlighed.

Piers Morgan har været den største og mest harmdirrende kritiker af Meghan og Harry. Det kostede ham i foråret jobbet. Men nu vender han tilbage på skærmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er kendt og berygtet for at sige sin mening.

I foråret kostede det ham jobbet, da han – igen – talte nedsættende om hertuginde Meghan.

Piers Morgan blev fyret fra ITV. Men nu vender den britiske journalist igen tilbage til tv-skærmen. Denne gang har han slået pjalterne sammen med den berygtede australsk-amerikanske mediemogul Rupert Murdoch.

Det skriver Reuters.

Piers Morgan tilslutter sig Rupert Murdochs News Corp og Fox News Media, hvor Morgan får sit eget tv-program.

Donald Trump kan til dels takke Murdoch og Fox News for, at han blev præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix.

Kendetegnende for Murdochs aviser er det konservative ståsted. Hans i dag nok mest kendte medie er den amerikanske nyhedsstation Fox News.

Og så er Rupert Murdochs medier ikke bange for at bruge beskidte kneb. Således kom det i slutningen af 00erne frem, at avisen News of the World havde foretaget mistænkelige aflytninger. Avisen lukkede, og flere ledende ansatte røg i fængsel.

Piers Morgan er selv tidligere blevet fyret for at bringe falske billeder af britiske soldater, da han var redaktør på The Daily Mirror, og han siger dette om sit nye job:

»Rupert Murdoch har været en konstant og frygtløs forkæmper for ytringsfriheden, og vi kommer til at opbygge noget nyt og meget spændende sammen.«

Rupert Murdoch kalder Piers Morgan »den tv-personlighed, som enhver kanal ønsker, men er for bange for at ansætte«.

Dagligt tv-program

Piers Morgan vil få sit eget tv-program, der vil blive vist alle hverdage på Fox News' streamingtjeneste i USA, Sky News Australia og på talkTV, som bliver en ny britisk kanal, der lanceres i begyndelsen af ​​næste år.

Rupert Murdoch står bag den nye kanal, der vil bringe indhold og nyheder fra flere af Rupert Murdochs radiostationer og aviser, blandt andet The Sun, The Times og The Sunday Times.

Det er ikke første gang, Rupert Murdoch og Piers Morgan samarbejder. Piers Morgan var ansat på Murdochs nu nedlagte News of the World.

Piers Morgan stoppede i sin tid på ITV og »Good Morning Britain«, da kanalen fik over 50.000 klager på grund af Piers Morgan. Efter prins Harry og hertuginde Meghans interview hos Oprah Winfrey i marts udtalte han, at han ikke troede på dem, når de fortalte, at medlemmer af kongehuset havde ytret racistiske kommentarer, eller at Meghan havde overvejet at tage sit liv.

Klagestormen resulterede i Piers Morgans afgang. Han mener selv, at han var offer for cancel culture.

Piers Morgan skal fortsat skrive for aviserne The Sun og New York Post, ligesom han også arbejder på en ny bog, der vil udkomme næste år.