Akavet politisk stoledans efterlader en mundlam Von der Leyen i nærliggende sofa: »Æhhhm«

Stoledansen endte ikke til fordel for EUs Ursula von der Leyen, der blev henvist til sofaen under et besøg hos den tyrkiske præsident sammen med formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel.

 
Der var kun sat to stole frem, da EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og EU-præsident, Charles Michel, skulle mødes med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, i Ankara den 7. april. Ursula von der Leyen, der var den eneste kvinde på mødet, blev sat i en sofa langt fra de andre. Tyrkiet afviser at have brudt de gængse protokoller. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oddershede Geertsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingen stol stod klar til Ursula von der Leyen, da hun sammen med formanden for Det Europæiske Råd besøgte den tyrkiske præsident.

Mens der var sat to stole med brokade og gyldne udskæringer frem til både Charles Michel, formand for Det Europæiske Råd, og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, måtte en mundlam formand for Europa-Kommissionen tage til takke med den nærliggende sofa, skriver Der Spiegel.

Den pinlige episode fandt sted, da Ursula van der Leyen og Charles Michel tirsdag var på besøg hos den tyrkiske præsident for at tale om et samarbejde mellem EU og Tyrkiet, der de senere år er blevet mere anspændt, skriver Politico.

Forvirringen, der førte til den akavede politiske stoledans, resulterede i, at Ursula von der Leyen måtte deltage i den efterfølgende samtale et stykke fra de andre to politikere.

Erdogan har efterfølgende mødt kritik for kun at have sørget for en stol til Charles Michel.

Det tyske Bundestag-medlem Cem Özdemir fra Die Grünen kalder det »en bevidst handling« og »mangel på respekt« fra den tyrkiske præsidents side.

BBC-journalisten Selin Girit kalder det »et akavet øjeblik« for Ursula von der Leyen, der som eneste kvinde i selskabet blev efterladt stående uden at blive anvist til en passende plads.

Den anviste plads i sofaen kan skyldes, at Charles Michel, som formand for Det Europæiske Råd, ifølge Der Spiegel er over kommissionsformanden i protokollerne om forrang. Om der ikke var andre ceremonielle stole til rådighed den dag besøget fandt sted, melder historien ikke noget om.