A$AP Rocky løslades inden den endelige dom – og Trump er allerede røget til tasterne på Twitter

Retten i Stockholm har i dag besluttet at løslade ASAP Rocky, men det er endnu ikke afgjort, hvorvidt han er skyldig eller ej i overfaldet på en 19-årig mand. Trump har allerede meldt sig på banen på Twitter.

Den amerikanske rapper, ASAP Rocky og hans boys indtog Blå Scene med storm på Tinderbox lørdag 29. juni 2019. Retssagen mod ASAP Rocky, hvor han er anklaget for at have tæsket en 19-årig mand i Stockholm, endte fredag med, at ASAP Rocky ikke længere skulle være varetægtsfængslet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Arensbak

Der var jubel i retten i Stockholm fredag aften, da dommeren slog fast, at ASAP Rocky og hans to medtiltalte ikke længere skal være varetægtsfængslet.

De tre tiltaltes forsvarsadvokater havde alle i løbet af dagen argumenteret for, at deres klienter burde løslades.

Med andre ord faldt der fredag 2. august ikke dom i sagen om ASAP Rockys angivelige overfald på en 19-årig mand i Stockholm. Retten i Stokholm har brug for mere tid til at vurdere den opsigtsvækkende sag, hvor Rocky og to personer fra hans følge er tiltalt for vold. I stedet vil dommen blive offentliggjort 14. august.

Udmeldingen fik hurtigt USAs præsident Trump til tasterne. Han har tidligere blandet sig i sagen og flere gange opfordret til, at Sveriges regering fik rapstjernen løsladt og sendt til USA.

Der er derfor også tilfredshed at spore i et af Trumps seneste opdateringer på det sociale medie Twitter.

Dagens retsmøde blev brugt til at afhøre de sidste vidner i sagen. Blandt andre ASAP Rockys livvagt, som også tidligere har været tiltalt, og det 19-årige offers ven, der var til stede under hændelsen.

I løbet af fredagen blev det desuden diskuteret, hvorvidt ASAP Rocky bør sættes i fængsel eller kan afsone straf gennem samfundstjeneste, hvis domstolen ender med at erklære ham skyldig.

Under sin procedure, der grundet stor medieinteresse blev livetransmitteret af nyhedsbureauet Ritzau, argumenterede anklager Daniel Suneson for, at de tre tiltalte skulle dømmes for vold, fordi videosekvenser viser, at de alle tre deltager i overfaldet på den 19-årige, mens han ligger ned. Det betegnede anklageren som »hensynsløst«.

ASAP Rocky har erkendt at have skubbet og trampet på den 19-åriges arm, men nægter at have slået ham med en flaske, som han også er anklaget for.

Den del har været central under hele sagen. Anklageren mener, at der må have været en flaske indblandet overfaldet ofrets skader taget i betragtning, og at de tiltalte har gjort brug af mere vold, end hvad nødværge ville kræve. Intet andet end fængsel kan komme på tale, lød det fra anklageren, der argumenterede for seks måneders fængsel.

Rockys advokat Slobodan Jovicic finder det ikke bevist, at Rocky har gjort andet end at kaste med den forurettede og ifølge TV 2 tildele denne et enkelt slag.

Advokaten foreslog i retten, at en eventuel strafudmåling skulle være samfundstjeneste. Rocky tilsluttede sig forslaget og forklarede desuden, at han allerede udfører velgørende arbeje. De to medtiltalte tilsluttede sig ligeledes det foreslag.

Det vides i skrivende stund ikke, om de løsladte må forlade Sverige.