Stolte engelske medier viser medfølelse efter EM-finalenederlag

De kan være hårde i filten, men de engelske medier er nådige efter Englands nederlag i EM-finalen.

Se videoen af straffesparkskonkurrencen der gav Italien EM-trofæet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De engelske medier viser medfølelse, efter det engelske fodboldlandshold søndag måtte se sig slået af Italien efter straffesparkskonkurrence i EM-finalen.

Historisk har der ellers været et anspændt forhold mellem landsholdet og især den tabloide del af dagspressen i England.

Men det er altså stolthed, der går igen på avisforsiderne i nederlagets stund. I versaler skriver The Sun: »Pride of lions«, på forsiden af avisen.

Det kan måske bedst oversættes til løvestolthed og henviser til de tre løver, der pryder Det Engelske Fodboldforbunds logo.

»England taber i straffesparkskonkurrence igen, men glem det, gutter. VM er allerede næste år,« skriver The Sun på forsiden.

Ordene er flankeret af et foto af landstræner Gareth Southgate, der trøster 19-årige Bukayo Saka, der brændte det sidste engelske straffespark. Det billede har de fleste aviser valgt.

Daily Mirror, som tidligere har været skarpe i spyttet, bakker også op om landsholdet.

»Modige England taber i straffesparkskonkurrence, men har gjort nationen stolt,« lyder det.

England er ved flere lejligheder røget ud af slutrunder efter straffesparkskonkurrencer. Den bagage bliver fremhævet på flere af forsiderne.

Det er blandt andet tilfældet hos Daily Mail, som giver udtryk for sorg.

»Det hele ender i tårer,« lyder det.

Daily Express kombinerer sorg og stolthed.

»Det gør ondt ... Men vi er så stolte af jer,« skriver avisen.

Det engelske public service-mediehus BBC mener, at landsholdet kan rejse videre mod VM-slutrunden næste år med optimismen i behold.

»England tog et skridt videre end ved VM i Rusland, og Southgate har nu en potent blanding af ungdom og erfaring, som han kan arbejde med, når han skal sætte kursen mod VM i Qatar,« skriver fodboldskribenten Phil McNulty.

England scorede et tidligt mål i finalen, men Italien kom tilbage og tvang kampen helt ud i straffesparkskonkurrence, hvor keeper Gianluigi Donnarumma blev den store italienske helt.

/ritzau/