Frankrig og Portugal er videre efter straffedrama

Cristiano Ronaldo og Karim Benzema scorede begge gange, da Portugal og Frankrig spillede 2-2.

Cristiano Ronaldo tangerede iranske Ali Daeis rekord for flest landskampsmål i herrefodbold med sine to træffere mod Frankrig. 109 mål i 178 kampe har han lavet. Bernadett Szabo/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frankrig og Portugal er begge videre til ottendedelsfinalerne efter deres 2-2-opgør i gruppe F.

Frankrig vinder gruppen foran Tyskland og møder nu Schweiz i Bukarest på mandag.

Portugal går videre som en af de fire bedste treere og møder Belgien i Sevilla på søndag.

Kampen fandt aldrig en flydende rytme og var ikke særligt velspillet, men underholdningen var til gengæld god.

Opgøret bød blandt andet på tre straffespark, og Karim Benzema scorede i både åbent spil og på straffe for Frankrig.

Samtidigt tangerede Cristiano Ronaldo med to scoringer på straffespark iranske Ali Daeis rekord for flest landskampmål i herrefodbold. 109 mål har stjernen lavet i 178 kampe.

Ronaldo er også aktuel topscorer ved EM efter gruppespillet med fem træffere.

Portugal kunne ikke vide sig helt sikker på avancement inden kampen, men presset så ikke ud til at påvirke holdet, der spillemæssigt var ovenpå i første halvleg.

Kylian Mbappe havde godt nok kampens første farlige forsøg efter et kvarter, men det var Portugal, der bragte sig foran 1-0 efter en halv time på sikkert eksekveret straffespark af Ronaldo.

Frankrigs anfører og keeper, Hugo Lloris, kom alt for voldsomt ud til en bold i feltet og ramte Danilo Pereira så hårdt i hovedet, at midtbanespilleren måtte behandles i flere minutter, mens Lloris fik gult kort, og Ronaldo stod klar ved pletten.

Frankrig-spillerne virkede rådvilde, men gik alligevel til pausen med 1-1, da Benzema gjorde Ronaldo kunsten efter med en sikker scoring på straffespark. Nélson Semedo var denne gang synderen efter en duel med Mbappe.

»Les Bleus« fik også en regulær drømmestart på anden halvleg, da Benzema løb dybt og omsatte Paul Pogbas præcise aflevering til 2-1. I første omgang blev scoringen annulleret for offside, men VAR rettede fejlen, og scoringen talte.

Ronaldo udlignede til 2-2 på et nyt straffespark, som forsvarsspilleren Jules Kounde begik.

Frankrig, der var sikker på mindst tredjepladsen og avancement uanset resultatet, havde de bedste muligheder i en nervøs slutfase, hvor der hverken kom flere straffespark eller mål.

/ritzau/