DBU-formand vil ændre Uefa-protokol efter Eriksens kollaps

De danske spillere burde ikke skulle tage stilling til kampgenoptagelse mod Finland, mener DBU-formand.

Arkivfoto. Formand for DBU og medlem af UEFAs eksekutivkomité, Jesper Møller.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, mener i lighed med landsholdsspillerne og landstræner Kasper Hjulmand, at de danske spillere blev sat i en umulig situation efter Christian Eriksens hjertestop i lørdags i EM-kampen mod Finland.

Det burde ikke være op til landsholdsspillerne i en sådan situation også at skulle forholde sig til, hvornår kampen skal genoptages.

Derfor vil DBU-formanden, der også er medlem af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) magtfulde eksekutivkomité have ændret protokollerne.

Det siger Jesper Møller til dbu.dk.

»Jeg er enig med landstræneren og spillerne i, at kampen ikke burde være genoptaget. Det var en forkert beslutning og helt uholdbart, at spillerne skulle på banen så kort tid efter den forfærdelige oplevelse. Den situation skal spillere og trænere ikke bringes i, for det er og skal ikke være deres beslutning.«

»Nu ønsker vi en evaluering af hele beslutningsforløbet, så vi kan få alle relevante fakta og oplysninger på bordet. Vi skal have kigget på en ændring af reglerne, så vi aldrig nogensinde står i samme situation igen. Vi er klar til at stille et beslutningsforslag i Uefa,« siger han.

De danske spillere fik valget mellem at genoptage kampen lørdag aften eller søndag klokken 12.

Det er første gang, at DBU-formanden udtaler sig efter Christian Eriksens kollaps. Jesper Møller var på grund af mulig nærkontakt med en coronasmittet ikke til stede i Parken i lørdags.

/ritzau/

Hør også Berlingskes Martin Borres fortælling om den gruopvækkende oplevelse i Parken lørdag aften – og hvordan landsholdet kommer videre – i nyhedspodcasten »Pilestræde«: