Danskere i London melder om høj landsholdsfeber

Der er rift om billetterne til EM-semifinalekampen mod England blandt danskere bosat i Storbritannien.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De britiske indrejserestriktioner gør det svært for danskere at rejse til London for at støtte fodboldlandsholdet i deres bestræbelser på at nå EM-finalen, når de onsdag spiller EM-semifinale mod England.

5000 billetter er allokeret danske fans, og ifølge Kasper Klemmensen, som er formand for Team Denmark FC, en forening drevet af danskere i London, bliver opbakningen til det danske landshold stor.

»Her i London har opbakningen været helt fantastisk, og det kommer den også til at være på onsdag,« siger Kasper Klemmensen.

»Vi har allerede fået rigtig mange henvendelser fra herboende danskere, der er interesseret i at få billetter til Wembley. Alle vil have billetter. Jeg er ikke tvivl om, at der bliver udsolgt.«

I de seneste kampe, som Danmark har spillet, har der været arrangeret storskærmsarrangementer rundt omkring i London.

»Til kampen mod Tjekkiet var vi 100 danskere samlet ét sted. Og andre steder havde folk også afholdt arrangementer, hvor de så kampen i fællesskab.«

Ifølge Udenrigsministeriet bor omkring 30.000 danskere i Storbritannien.

For dem betyder det ekstra meget at slå briterne, som de til daglig lever iblandt.

»Nu bor vi her, så det vil være så fedt at slå englænderne på deres egen hjembane,« siger Kasper Klemmensen.

Flemming Kloster Poulsen, præst og daglig leder i Den Danske Kirke i London, melder også om stor interesse for billetter til kampen. Ifølge præsten har det ikke været helt tydeligt, hvordan man skulle få fat i billetter til kampen.

Søndag eftermiddag forklarer Ronnie Hansen, kommerciel direktør i DBU, dog i et tweet, hvordan det helt præcis skal gøres:

»Nu kan alle danskere i England og Skotland registrere sig på billet.dbu.dk – man verificerer sig som dansker ved at blive medlem af fanklubben. Herefter får man i løbet af i dag tilsendt link til køb vis UEFAs hjemmeside. Vi glæder os til at se jer!«

/ritzau/