Da kampuret viste præcis 10:00, rejste Parken sig op

Da fodboldkampen mellem Danmark og Belgien gik ind i sit 11. minut, klappede 25.000 tilskuere om kap med dommer og spillere fra begge hold til ære for Christian Eriksen.

Da kampuret viste 10:00 rejste 25.000 tilskuere sig op og klappede deres hyldest til Christian Eriksen Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag bød på et kollektivt fodboldtraume, der vil sidde i danskerne længe. Torsdag bød på det, der bedst kan beskrives som en manifestation af fællesskabsfølelse og sammenhold. I det 11. minut af kampen mellem Danmark og Belgien lå bolden stille, mens 25.000 festklædte tilskuere i Parken rejste sig op.

»Hele Danmark er med dig Christian,« stod der på at langt banner, som en hilsen til Danmarks stjernespiller Christian Eriksen, der kollapsede på banen under lørdagens kamp mod Finland.

Allerede før kampen gik i gang, blev Eriksen hyldet på grønsværen. Da der under åbningsceremonien blev båret to landsholdstrøjer i størrelse enorm ind på banen, var den belgiske navnløs.

Den røde og hvide model, som der skulle intet mindre end 29 mennesker til at bære, havde til gengæld påtrykt et stort, blafrende 10-tal og »Eriksen« trykt på ryggen.

Før kampstart blev en fodboldtrøje påtrykt Christian Eriksens navn og nummer ind på banen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Bifaldet nåede kun nye højder, da Yussuf Poulsen mindre end to minutter inde i kampen scorede et mål og sendte Danmark foran fra start.

Minutterne gik, og over et lydtæppe af »vi er røde, vi er hvide«, var det Danmark, der lagde hårdest fra start.

Da kampuret viste lige præcis 10:00, rejste Parken sig op.

Det belgiske hold havde på forhånd meldt ud, at de havde tænkt sig at sparke bolden ud i det sekund, spillet gik ind i sit 11. minut. Men de hvidklædte spillere havde øjensynligt glemt det i kampens hede.

I stedet greb dommeren ind og stoppede kampen.

Bolden lå stille, mens det røde tilskuerhav, begge holds spillere og selv dommerne klappede deres salut til Christian Eriksen.

Den belgiske stjernespiller, Romelu Lukaku, der spiller sammen med Eriksen i den italienske fodboldklub Inter, tog en dyb indånding og bøjede nakken.

Danske og belgiske spillere klapper for Christian Eriksen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Kampuret viste 11:00, og bolden kom i bevægelse igen. Spillerne fortsatte deres fodboldfest, og ingen var i tvivl om, hvem de spillede for.

Det danske herrelandshold i fodbold spiller imod Belgien i Parken. Danmark - Belgien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix.