Christian Eriksen efter kollapset i Parken: »Tak, jeg giver ikke op«

»Jeg føler mig bedre nu – men jeg ønsker at forstå, hvad der skete,« lyder det videre fra Christian Eriksen, som kollapsede med hjertesvigt under Danmarks første kamp ved EM 2020 i Parken.

 
DBU holdt pressemøde dagen efter EM-åbningskampen mod Finland i Parken, hvor Christian Eriksen faldt om. Video: DBU/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Tak, jeg giver ikke op.«

Sådan lyder det i en udtalelse fra fodboldspilleren Christian Eriksen, efter han lørdag aften faldt om på banen i EM-kampen mod Finland med et hjertestop.

Det oplyser den italienske journalist Fabrizio Romano på Twitter, hvor han refererer til en udtalelse, som den 29-årige danske fodboldstjerne er kommet med via sin manager til den italienske sportsavis Gazetta dello Sport:

»Jeg føler mig bedre nu – men jeg ønsker at forstå, hvad der skete,« lyder det videre fra Christian Eriksen:

»Jeg ønsker at sige tak til jer alle for det, I gjorde for mig.«

Christian Eriksen faldt om på banen i EM-kampen mod Finland lørdag aften og modtog hjertemassage på banen, inden han blev kørt væk i en ambulance.

Søndag fortalte landsholdets læge, Morten Boesen, at der var tale om et hjertestop, og at der måtte ydes livreddende førstehjælp på banen.

Ifølge lægen blev Eriksen genoplivet med ét stød med hjertestarteren, og i dag er hans tilstand stabil, og han er ved godt mod.

Eriksen er endnu indlagt på Rigshospitalet til yderligere observation.

Der er endnu ingen forklaring på, hvorfor Christian Eriksen faldt om på banen i lørdagens EM-kamp.

»Det er en af årsagerne til, at han stadig er på hospitalet. Det er for at finde ud af, hvad der skete,« fortalte Boesen på et pressemøde søndag.