TV-kendis skal genoprette skandaleramte Danbolig-butikker

Ejendomsmægleren Anne Crone, kendt for »Hammerslag« på DR1, flytter fra Home til Danbolig. Her skal hun stå i spidsen for åbningen af en række nye butikker. Det sker, efter at Danbolig i foråret valgte at afbryde samarbejdet med ejendomsmægler Niels Hald, da TV 2 afslørede svindel med fremvisning af boliger.

Anne Crone, kendt fra »Hammerslag« på DR1, flytter fra Home til Danbolig, hvor ejendomsmægleren skal genoprette skandaleramte butikker. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

De sidste otte år har Anne Crone været med i TV-programmet »Hammerslag«, hvor ejendomsmæglere konkurrerer om at gætte salgspriser på danske boliger. Her repræsenterede hun ejendomsmæglerkæden Home.

Men nu har Anne Crone valgt at kaste sig ud i en helt ny udfordring. Hun skal nemlig stå for at genåbne flere Danbolig-butikker i hovedstadsområdet. De nye Danbolig-butikker kommer til at dække København City-Christianshavn, Kastrup-Tårnby-Dragør, Østerbro og Amager.

Butikkerne skal således hjælpe Danbolig med at genvinde de dele af markedet, som virksomheden tabte, da man valgte at afbryde samarbejdet med Hald-koncernen, der omfattede 15 ejendomsmæglerbutikker.

Hald-koncernen kom i mediernes søgelys, da hemmelige videooptagelser viste, at ejendomsmæglerselskabet løj om fremvisninger. På en kundes videoovervågning var det nemlig kun ejendomsmægleren, som dukkede op under de påståede fremvisninger.

Det tog Danbolig stærkt afstand fra, og man valgte derfor at afbryde samarbejdet med Hald-koncernen. I den forbindelse sagde administrerende direktør i Danbolig Per Bie til Finans:

»Der må ikke herske nogen tvivl om, at den adfærd, vi har set dokumenteret, er helt uacceptabel og uforenelig med at være en del af Danbolig. Derfor ser vi ingen anden udvej end at afvikle samarbejdet.«

Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere idømte senere den tidligere ejer af Hald-koncernen, Niels Hald, samt tidligere Danbolig-mægler Lars Bo Christensen bøder for i alt 150.000 kroner for snyd med falske fremvisninger.

Sagen har gjort det ekstra vigtigt for Danbolig at finde en ordentlig mægler til genopretningen, siger Per Bie.

»Vi har taget os god tid og været meget grundige for at finde de helt rigtige til at stå i spidsen for vores københavnske boligforretninger. Vi har søgt efter mæglere, der prioriterede ordentlig adfærd, høj faglighed og viljen til at engagere sig i kundernes behov. Det har vi fundet med Anne Crone og hendes team, og vi glæder os rigtig meget til samarbejdet.«