Norsk hotelkonge sælger dansk hotelperle

Midt i coronakrisen sælger norske Petter Stordalen et af sine hoteller i København til en amerikansk investeringsfond.

Den norske hotelkonge Petter Stordalen, da han købte og renoverede Skt. Petri-hotellet. Siden købte han også centralpostbygningen midt i København for at omdanne den til high-end-hotel, og efterfølgende overtog han også Hilton i Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den flamboyante hotelinvestor Petter Stordalen fra Norge sælger nu Skt. Petri-hotellet i København til den amerikanske investeringsfond Starwood Capital.

Stordalens Nordic Choice-kæde købte det femstjernede hotel med 288 værelser i 2013.

Det skriver blandt andre Dagens Næringsliv (DN) i Norge.

Ifølge avisen får Petter Stordalen en stor gevinst på salget til 1,5 milliarder kroner, og pengene skal bruges til at nedbringe gæld.

»Men jeg vil have kapital til at komme gennem krisen og investere,« siger han til avisen.

Ifølge DN skal Petter Stordalens selskab fortsætte med at drive hotellet under de nye ejere.

»Dette bliver deres første hotel i Norden. De var først interesserede i København, og så blev vi enige om Skt. Petri som starten på et samarbejde,« fortæller han til avisen.

Salget sker på et tidspunkt, hvor såvel Petter Stordalens hoteller som resten af hotelbranchen er i en dyb krise på grund af de begrænsninger, som coronakrisen medfører for især hotel- og turistindustrien. Petter Stordalen har allerede under krisen måttet lukke Comfort Hotel Stavanger, og sidste sommer solgte Petter Stordalen ejendommen, der huser Clarion Hotel Amaranten i Stockholm, til ejendomsudvikleren NREP.

Den amerikanske fond har ifølge sine egne oplysninger over 70 milliarder dollar under forvaltning og stort fokus på fast ejendom og hoteller.

Købet af Skt. Petri markerede nordmandens indtog i København, og hotellet blev totalrenoveret i 2017.