Historisk gods har fået ny ejer: Prisen er over 200 millioner

Foto: Bent Olsen/Dansk Center for Herregårdsforskning
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et historisk gods skal have nye ejere.

Kongsdal Gods, som har tidligere ejere i form af fremtrædende personer som biskop Absalon, Stig Andersen, der blev dømt for mordet på kong Erik Klipping i Finderup Lade, kong Frederik 2. og tidligere konseilspræsident (statsminister) Jacob B. S. Estrup, har oplevet sit.

Men efter 185 år i familien Estrups varetægt skal godset have nye ejere. Det sker efter, at Jacob Estrups tipoldebarn gerne ville sælge det.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra godset.

Foto: Bent Olsen/Dansk Center for Herregårdsforskning.

Men ifølge sn.dk er der allerede fundet en ejer i form af Anna Sofie og Martin Mikkelsen.

»Vi har haft et rigtig godt samarbejde med familien Estrup om overtagelsen af Kongsdal, og vi glæder os til at arbejde videre med det fine potentiale, der er i såvel bygninger som naturen – i en del af Danmark, som vores familie har haft nær tilknytning til i over 35 år. Kongsdal er et fantastisk sted, som vi ser frem til at lære endnu bedre at kende,« skriver Anna Sofie og Martin Mikkelsen i en skriftlig kommentar.

Ifølge mediet skulle prisen på de 2.160 bolig-kvadratmeter og 800 hektar landbrug og skov nå op på svimlende 230 millioner.

Martin Mikkelsen står i Det Centrale Virksomhedsregister stadig som administrerende direktør i Jacob Holm & Sønner A/S. Han og hans far, Poul M. Mikkelsen, står også fortsat som ejere. Jacob Holm & Sønner er verdens næststørste producent af avancerede fiberbaserede bæredygtige løsninger.

Men ejerskabet og direktørposten kan snart ændre sig, da det i juli blev offentliggjort, at virksomheden var blevet solgt til det amerikanske firma Glatfelter Corp. for knap to milliarder kroner. Der afventes dog fortsat en godkendelse fra konkurrencemyndighederne.