GM vil bygge Google-apps ind i biler

Sidste inspektion hos General Motors inden de forlader fabrikken i Spring Hill, Tennessee. Arkivfoto.   Fold sammen
Læs mere
Foto: HARRISON MCCLARY

Den amerikanske bilfabrikant General Motors, GM, vil samarbejde med Google. Kunderne vil nemlig gerne have en indbygget multimedia-app i bilen, som ligner den, de har på deres smartphone.

Det skriver The Wall Street Journal.

GM vil integrere blandt andet Google Maps og stemmekontrol i skærmen ved instrumentbrættet i selskabets biler.

Indtil nu har GM brugt lignende systemer, som delvist har været udviklet af leverandører, delvist af bilfabrikanten selv.

Men kunderne vil gerne have samme udseende og fornemmelse, som de oplever på blandt andet deres smartphones, fortæller Santiago Chamorro, der er chef for GM's handel af internetforbundne biler.

»De kan lide en inkorporeret løsning, der ligner alle disse digitale økosystemer, som de bærer med sig i hånden hele dagen,« fortæller han til The Wall Street Journal.

Det fremtidige samarbejde er en sejr for Google, skriver avisen. Det er i tråd med koncernens ønske om, at økosystemet af Google-services og -apps kan flyde frit mellem kundernes forskellige apparater.

Ifølge The Wall Street Journal er der også blandt bilfabrikanter et håb om at knytte sig tættere til kunderne og indsamle data, som kan bruges til at udvikle nye produkter eller sælges til tredjepart.

GM og Google har ikke offentliggjort aftalens finansielle vilkår.

/ritzau/FINANS