Fængslet fra »Olsen-banden« er sat til salg

Fængslet fra »Olsen-banden«-filmene og det tilhørende 160.000 kvadratmeter store areal i Albertslund er sat til salg.

Vridsløselille Fængsel i Albertslund er blevet sat til salg. Fængslet er bl.a. kendt fra »Olsen-banden«-filmene. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ikoniske fængsel, som storforbryderen Egon Olsen et hav af gange iført jakkesæt og med en pakke under armen har lagt bag sig, er blevet sat til salg. Det oplyser Freja Ejendomme, der udbyder Vridsløselille Fængsel og det 160.000 kvadratmeter store areal midt i Albertslund.

Per Kondrup er salgschef i Freja Ejendomme, og han glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer for den ikoniske bygning.

»Vi er meget spændte på at udbyde denne markante ejendom til salg. Siden fængslet blev bygget for 160 år siden, er det moderne Albertslund vokset hele vejen rundt om den store fængselsgrund, så der er virkelig tale om en vigtig del af byen, der i fremtiden åbnes op og bliver et aktivt, integreret centrum i fremtidens Albertslund,« siger han.

Det er dog ikke enhver, som kan købe den gamle bygning og det tilhørende areal, mener Peter Lassen, direktør og partner i selskabet Colliers, som står i spidsen for at varetage salget.

»Det er en spændende og anderledes sag, men det er også en kompleks sag, som ikke er salgbar til hvem som helst,« siger han og uddyber:

»Det 160.000 kvadratmeter store areal med fængselsbygning skal konverteres til ny anvendelse. Investor køber reelt et stort byudviklingsprojekt, hvor det vil være oplagt hovedsageligt at etablere boliger. Nye boliger i dette område vil helt sikkert være attraktive, fordi beliggenheden er rigtig god, vi er relativt tæt på København, og der er direkte adgang til S-togsnettet.«

Deadline for indikative bud er 20. april. Indikative bud betyder, at der er tale om en struktureret salgsproces, hvor køberen kommer med et bud på, hvad de forventer at ville betale. Derefter inviteres tre til fire interesserede købere til forhandlinger om, hvad fængselsområdet skal koste.