S: Vi rører ikke ved boligskatten

Trods uenighed i baglandet er ledelsen af Socialdemokraterne klare i mælet: Partiet ønsker ikke at pille ved det låg, der er lagt på ejendomsværdiskatten.

Det gav ellers lidt flimmer i meldingerne, at fire ud af ti S-politikere, hvoraf godt en tredjedel er folketingsmedlemmer, ifølge Børsen er klar til at hæve skatten på boliger. Det viser en gennemgang af en database over politikeres holdning, som TV2 og Altinget driver i fællesskab.

S-ledelsen ønsker imidlertid en gang for alle at slå fast, at skattestoppets loft på boligskatten bliver videreført under en S-regering:

»For os gælder skattestoppet i denne og næste valgperiode. Vi piller derfor ikke ved skattestoppet eller boligskatten efter et valg. Jeg synes ikke, det kan siges tydeligere, selv om Venstres politikere og pressetjeneste tilsyneladende har svært ved at forstå det,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen.

Han understreger desuden, at en kommende reform af skattesystemet for at sænke skatten på arbejde kræver deltagelse af enten Venstre, Konservative eller Dansk Folkeparti.

Og ikke engang under forhandlingerne om en skattereform vil Socialdemokraterne foreslå ændringer af skatten på bolig:

»Det bliver ikke os, der kommer med forslå om ændringer på boligskatten. Men om andre partier kaster det på banen, kan jeg af gode grunde ikke vide noget om,« siger Henrik Sass Larsen.

Han advarer desuden imod at lægge alt for meget i databaser som den, TV2 og Altinget driver om politikeres holdninger. Det er meget forskelligt, hvordan politikerne opfatter spørgsmålene. Faktum er ifølge Henrik Sass Larsen, at alle S-politikere er enige i ledelsens politik på området. Og den freder altså boligskatten.