Poker - lektion 15

Vi vil nu se på de populære Sit'n'Go-borde, der typisk er overstået på en times tid.

I de forrige afsnit lærte vi, hvordan turneringspoker skal spilles. Her tog vi udgangspunkt i de store flerbords-turneringer. En anden og mindst lige så populær form for turnering er Sit'n'Go's, hvor man typisk kun spiller ved et bord.

Det mest normale er et fuldt pokerbord - altså 10 deltagere. Alle lægger det samme i puljen eksempelvis 100 kroner. Og præmierne fordeles som regel med halvdelen af puljen til vinderen, 30 procent til nummer to og resten til tredjepladsen.

Denne variant er vel den mest benyttede ved private spil og er både nem og overskuelig.

Alle deltagere får - som i Multi Tabel-turneringer - det samme antal chips. Ved Sit'n'Go kan du bruge mange af de samme strategier, du lærte i Multi Table-afsnittene tidligere. Faktisk indeholder en Sit'n'Go mange af de samme elementer.

Der er den stille periode tidligt i turneringen. Der er boblen (når der er 4-5 spillere tilbage) og endeligt »Final Table« blandt de sidste tre spillere.

I Sit'n'Go-turneringer stiger blinds meget hurtigt. Derfor går der ikke forfærdelig lang tid, før de er værd at stjæle.

Men indtil da er det derfor vigtigt ikke at brænde alt vores krudt af. I starten skal vi vælge vores slag med omhu, men så skal vi også være parate til at lave nogle ordentlige raise og ikke være bange for at reraise, hvis vi har hånden til det. Det kunne være med et par esser, et par damer eller et par knægte.

Lav aldrig et call
Glem alt om at calle i Sit'nGo's. Fold i 70 procent at tilfældene eller raise. Med et raise tvinger du din modstander til at vælge, hvilket er lang mere fordelagtigt end selv at lave et svagt call.

Ofte vil din modspiller smide på et raise, og så har du vundet puljen. Hvis han caller dig, regner han med, at du har en stærk hånd, hvilket du kan udnytte senere i spillet.

Når vi først er nået til level tre, plejer de første to-tre spillere at være slået ud. Og for hver spiller ude af konkurrence øges dine vinderchancer betydeligt. Husk, der skal kun syv spillere ud, før du er i pengene.

Du skal først åbne for posen, når blinds er steget til 50-100. Hvis vi forestiller os, du har foldet godt og grundigt her til, har du omkring 900 i chips og ikke mindst et super-tight image hos dine modstandere. Det er nu du skal begynde at spille om blindsne. De har på dette tidspunkt trods alt en værdi på en tiendedel af din chipstak, hvilket ikke er helt uvæsentligt.

Når vi når ned på et felt med 4-5 spillere tilbage, skal der semibluffes for alvor. Fine hænder er meget mere værd her. Sidder du på knappen, og der er foldet om til dig, kan det godt betale sig at lave et standard raise på tre gange big blind, hvis du har nogenlunde kort.

Heads Up
Når du til finalen, hvor du sidder ansigt-til-ansigt med én anden spiller, er det her vigtigt ikke at folde for mange kort. Du skal hele tiden tænke på at have initiativet og sætte den anden i en situation, hvor han skal træffe valg.

Sidder du eksempelvis i small blind med en middelhånd som dame-syv, kan du forhøje og få din modstander til at folde eksempelvis konge-otte eller knægt-ti.

Pokerskolen er lavet af Martin Wendt, professionel pokerspiller, i samarbejde med pokermagasinet Ace.