Poker - lektion 13

Vi er kommet en tredjedel gennem feltet og skal til at spille poker for alvor. Derfor tager vi dig nu med frem til boblen, lige inden der er udbetaling ved kasse ét.

I FOREGÅENDE LEKTION beskrev vi, hvordan du begår dig i turneringsspillets første fase. Altså til omkring en tredjedel inde i turneringen. Vi beskrev, hvor vigtigt det er, at man opbygger det rigtige »table image«.

Vi vil gerne have de andre til at tro, at vi er »Profitmagere«, så vores modspillere har den fornødne respekt for os. Den tid, vi brugte i starten af turneringen på at studere vores modspillere, kommer os til gode nu.

Og det hjælper os til at tage de rigtige beslutninger, nu hvor puljerne er blevet store...

Vi er kommet ind i midterfasen af turneringen. Blinds'ne har nået et niveau, hvor de er blevet tilstrækkeligt store, så de begynder at få en betydning for dit fortsatte spil i turneringen - og dermed din vej til finalebordet. Det er derfor, at vi for alvor er på arbejde!

Som vi beskrev i sidste uges lektion, spillede vi i starten stort set kun de hænder, der indgår i nedenstående skema over starthænder.

VI VIL NU gøre brug af det »table image«, som vi har opbygget, samt begynde at spille vores position på bordet mere aggressivt. Det vil sige, at vi slækker lidt på de starthænder, der indgår i skemaet.

Vores »table image« betyder, at vores modstandere regner med, at vi har høje hænder, når vi caller eller raiser. Det har nemlig været tilfældet indtil nu. Derfor vil de være forsigtige med at calle et raise fra os. Da blinds'ne er høje, er det en fordel, for på den måde kan vi stjæle en del blinds.

Men vær opmærksom på, at vi under ingen omstændigheder skal gå ud over de hænder, der fremgår af skemaet, hvis der er åbnet fra tidligere positioner.

Hvis der derimod ikke er åbnet fra tidligere positioner, ja, så skal vi på arbejde. Her mener jeg inden for de tre sidste positioner før small blind. Det er her, vi kan åbne med hænder, der ikke indgår i skemaet.

Det mest normale er, at man ikke byder mere end tre gange big blind. Skulle man få et reraise, så har det ikke været så dyrt, og man kan nemt komme fra hånden uden at føle sig bundet til potten.

Skulle vi få et call fra en blinds'ne, som i første omgang ikke var tiltænkt os - fordi vi i første omgang bare var tilfreds med at få de blinds, der var - ja, så skal vi til at gøre brug af vores table image.

Lad os antage, at vi forsøgte at stjæle blinds med en hånd som 6 Klør 7 Klør. Det er vigtigt, at man forsøger at stjæle blinds med hænder, der har lidt potentiale, man skal ikke forsøge sig med hænder som 10, 2 offsuitet 7, 2 og så fremdeles. Der må gerne være en chance for at ramme et godt flop.

Lad os nu antage, at big blind har callet og floppet kommer 2 Hjerte 5 Hjerter Q Hjerter. Ikke ligefrem drømmefloppet til vores 6 K 7 K. Umiddelbart ser det helt håbløst ud. Eller gør det?

I MANGE TILFÆLDE har din modstander heller ikke ramt det perfekte flop, og for det meste er det ham, der skal lave den første handling.

Men eftersom det var os, der raisede før floppet, så vil der i 75-80 procent af gangene blive checket om til os. Det er så nu, vi skal give den lidt gas. Ved at byde ca. 75 procent af potten, kan vi i langt de fleste tilfælde hive potten hjem.

Skulle uheldet være ude, og din modstander har ramt det perfekte flop, så er det tid til at opgive potten og begynde forfra. Men i mange tilfælde vil du p.g.a. dit »table image« kunne samle nogle nemme potter op, og det skal du selvfølgelig benytte dig af.

Hvis du, som forventet, hiver potten hjem, så vis aldrig dine bluffs til modstanderen. Ellers vil du få sværere ved at lave disse moves i senere i turneringen.

Pokerskolen er lavet af Martin Wendt, professionel pokerspiller, i samarbejde med pokermagasinet Ace.