Poker - lektion 12

Hvordan spiller du turneringer rent taktisk? Det er temaet i dag. I de kommende lektioner er der taget udgangspunkt i turneringer med mange deltagere og en langsom blindstigning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi har valgt at inddele turneringsspil i fire faser. Første fase er den første tredjedel af en turnering, hvor blinds er små og ikke har den store betydning. Derfor har vi endnu ingen interesse i at stjæle blinds.

Da blindsne stiger meget langsomt, har man god tid til at vente på de gode hænder. Derfor kan det godt betale sig at vente med at spille en hånd, til man har gode kort.

På skemaet har vi illustreret, hvilke hænder I skal nøjes med at spille i denne fase af turneringen. Det er en god guideline til hvilke starthænder, der skal spilles i hvilke positioner.

Da vi ikke får spillet ret mange hænder i den første tredjedel af turneringen, fordi vi ikke lægger så stor vægt på positionsspillet (hele scenariet med at sjæle blinds), er det vigtigt, at I nu bruger tiden til at studere de andre spillere ved bordet.

I kommer forhåbentlig til at tilbringe mange timer på samme bord.

Derfor er det vigtigt, at I nærstuderer hver enkelt spiller, når han spiller en pot. Brug ikke tiden på at snakke med andre spillere på bordet, lege med din iPod eller andre ting, som tager dit fokus fra spillet.

Turneringspoker er et informations spil, så lap alt den gratis information i dig, du kan komme i nærheden af.

Find ud af, hvordan dine modspilleres bydemønstre er, hvad gør han/hun, når de har rigtig store hænder, når de bluffer og så videre.

Det er vigtigt, at du får et billede af, hvad det er for spillere, du har med at gøre. På et tidspunkt skal du selv spille potter med dem. Det er derfor vigtigt, at du er godt rustet og har en god fornemmelse af, hvordan de spiller.

Prøv at inddele hver person i disse fire grupper:

En Caller: Dette er alles ønskemodstander. Det er en spiller, der konstant caller i håbet om at se nogle gode flops. Han raiser aldrig. De er parate til at putte en del skillinger i potten i jagten på den gode hånd.

Det sker som bekendt sjældent, og når det endelig sker, og han så raiser, flygter alle de andre spillere, da de hurtigt kan gennemskue »Calleren«.

The Rock: Han er hård som sten. Spiller kun de rigtig gode hænder og folder alt andet. Han kan sidde en hel aften og bare folde kort. Indtil der er noget, der er værd at spille. Men på det tidspunkt er han gennemskuet, og får sjældent meget ud af sin hånd. The Rock foretrækker at vinde flere småbeløb end få store.

Maniac: Han raiser hele tiden. Raiser og rerasier på næsten alt - også hænder, alle andre ville have foldet. De taber flere penge hurtigere end nogen som helst anden. Men på dage kan de også ødelægge din bankroll fuldstændig. Og det er ikke unormalt, at disse spillere nogle gange rejser sig fra bordet som vinder. Pas på dem.

Profitmageren: Det er spillere du vil have meget svært ved at slå. De kommer ikke for at spille. De kommer kun for at vinde. De spiller de matematisk korrekte hænder og involverer sig ikke i spil, der ikke er profit i. De er ikke bange for at tage kalkulerede risici, men på den anden side er de heller ikke afhængig af action. Så undgå at komme i hænderne på Profitmageren.

Mens vi nu sidder og venter på vores gode kort i den første tredjedel af turneringen, skal vi tænke på, at de andre også analyserer vores spil. Derfor gælder det om at skabe sig et tableimage, så de andre kategoriserer en som «Profitmageren«.

Dette er en stor fordel, da de andre derfor frygter en. Det gør det lettere senere i spillet, når vi skal ud og stjæle blinds. Men tag jer i agt for uerfarne spillere, der ikke spiller efter disse begreber. Hos dem har du ikke opbygget den fornødne respekt til senere i spillet.

Men regel nummer et: Brug tid på at analysere dine modstandere.

Pokerskolen er lavet af Martin Wendt, professionel pokerspiller, i samarbejde med pokermagasinet Ace.