Mødte sin morder på Træfpunktet

To personers søgen efter selskab over telefonselskabernes "Træfpunkt 159" blev i april i fjor skæbnesvanger for den 35-årige Karin Eskelund. På sin bopæl i Fredericia blev kvinden, der var mor til to små børn, kværket af den mand, der skulle give hende tryghed og selskab.

Det var anklagemyndigheden ikke det ringeste i tvivl om, da sagen mod en 34-årig mand fra Kolding mandag startede i Vestre Landsret i Kolding.

Ud over drabet er manden også tiltalt for at have fjernet liget og gravet det ned i en skov, begået røveri mod en intimmassøse i Kolding samt truet og frihedsberøvet en kvinde, der efterfølgende blev voldtaget i hans lejlighed i Kolding. Disse forhold sammen med mandens kriminelle fortid gør, at anklageren kræver manden dømt til forvaring.

Drabet på Karin Eskelund skete natten til den 27. april i fjor, og det var under tre døgn efter, den 34-årige var prøveløsladt fra Herstedvester efter at have afsonet en længere fængselsstraf. Den 34-årige nægtede sig skyldig i alle anklager.

Manden erkendte at have lært kvinden at kende gennem "Træfpunkt 159", men ellers nægtede han stort set alt. Udskrifter af telefonsamtaler viste, at der var ringet flere hundrede gange fra mandens bopæl hos sin mor og stedfar i Kolding til både "Træfpunkt 159" og til Karin Eskelund. Men også det nægtede han.

Samtalerne førte til, at de to skulle mødes i Fredericia den 26. april om aftenen. Den 34-årige fortalte om deres møde, der omfattede både spisning i byen, en tur langs stranden og hyggelig snak. De endte i lejligheden, hvor den 34-årige efter sin forklaring i retten flere gange var på vej hjem. Hver gang endte det med, at han skulle blive. De endte i sengen, og den 34-årige mente, at de også havde haft samleje. Men så huskede han ikke mere.

"Jeg fik et black out," fastslog han flere gange i retsmødet.

I de kommende timer blev Karin Eskelund udsat for kraftig vold og kværket. Efterfølgende blev der fundet blodpletter adskillige steder i lejligheden. Den 34-årige kunne trods anklager Jakob Beyers mange forsøg ikke sige noget om, hvad der var sket.

"Jeg kan først huske noget fra det tidspunkt, hvor jeg var ved at dække hendes lig til med jord og lægge skovlen tilbage i bilen," forklarede den 34-årige.

Efter kvindens død opsøgte manden en kammerat, der blev bedt om at hjælpe med at skaffe liget af vejen. Kvinden blev gravet ned ved Houens Odde ved Kolding, og først 10 måneder senere blev hun fundet. Det var den 34-årige selv, der forklarede politiet om stedet, da han sad varetægtsfængslet i forbindelse med de andre forhold i sagen.

Medgerningsmanden til at skaffe afdøde af vejen er i retten i Fredericia idømt en betinget dom uden straffastsættelse for usømmelig omgang med lig. Han skal senere på ugen afhøres i retten om forholdet. Der skal yderligere føres en række vidner både i drabssagen og i de andre forhold, hvor der ventes dom torsdag.

På vegne af afdødes to børn blev der krævet erstatning på samlet 250.000 kroner for tab af forsørger, ligesom kvinden, der blev frihedsberøvet, voldtaget og slået kræver 40.000 kroner i torterstatning. Intimmassøsen kræver også de 900 kroner, hun blev frarøvet.

Ritzau