Mikkel og Tobias hopper på »Vædderen« i Vestindien

Vinderne af Berlingske Tidendes kronikkonkurrence blev kåret mandag.

Prisvinderne sammen med chefredaktør Niels Lunde. Fra venstre Mads Heegaard, Christian Føhrby, Sarah Hernø Toftild, Mikkel Fog Nielsen og Tobias Jensen. Foto: Bjarke Ørsted Fold sammen
Læs mere

Det var Mikkels morfar, der fik ham til at skrive vinderkronikken om konsekvenserne af Amerikas opdagelse til Berlingske Tidende. Og Tobias' dansklærer, der fik Tobias til at skrive den anden vinderkronik om, hvordan Galathea-ekspeditionen skal vække skoleelevernes naturfagsbegejstring.

Dermed skrev Tobias og Mikkel sig til en drømmetur. Tobias Jensen fra Helsingør og Mikkel Fog Nielsen fra Nykøbing Falster har erobret køjerne ombord på Galathea-ekspeditionens skib »Vædderen« i Berlingske Tidendes ungdoms-kronikkonkurrence om den historiske betydning af opdagelsesrejser og forskningsekspeditioner.

Sejler med i 31 dage
I går mødte de to 17-årige studerende op på Berlingske Tidende for at modtage deres »søfartsbeviser« af chefredaktør Niels Lunde. Søndag den 25. marts går de ombord i »Vædderen« på de vestindiske øer for at være med de sidste 31 dage af Galathea-ekspeditionen. Turen går via New York tilbage til Danmark.

Også 15-årige Sarah Hernø Toftild fra Rysensteens Gymnasium, 16-årige Christian Føhrby, Virum Gymnasium, og 14-årige Mads Heegaard, Hummeltofteskolen i Virum, blev hædret for deres kronikker med 5.000 kr. til hver.

Sarah, Christian, Mads, Mikkel og Tobias tog søskende, forældre og bedsteforældre med til prisoverrækkelsen i Berlingske Tidendes foreløbige domicil i Titangade.