Hackere sælger dit kreditkort på nettet

Hackere handler kreditkort og bankinformationer over nettet som var det på eBay.

Dit kreditkortnummer kan hurtigt blive kopieret og solgt over nettet.

Indsamlede kreditkortnumre bliver i dag solgt i pakker på tusinder over nettet, og koster et sted mellem en og seks dollars per kort. Hvis altså kortet er amerikansk. Skulle det være britisk er kortprisen dobbelt så høj, skriver det amerikanske magasin Wired.

Sådan bliver priserne fastsat. Er kontoen godkendt via det internationalt anerkendte Paypal Account, kan den sælges for op til 500 dollars, og på samme måde er der set eksempler på, at en hacker har solgt login-informationer til en online bankkonto. Den havde en saldo på 9.900 dollars og røg under hammeren for 300 dollars.

Ifølge Toralv Dirro, researcher hos McAfee Avert Lab, er der ingen grænser for, hvad der bliver handlet over nettet. Handelsindustrien for hackere spænder lige fra billigt månedsmedlemskab af spillet World of Warcraft til loginoplysninger til e-mails.

Systemet er så lukrativt, at der er eksempler på digitale mafiaer, der kaster sig over denne malwareindustri. Et begreb sammentrukket af ordene Malicious og software, og som bruges om computerprogrammer, der gør skadelige eller uønskede ting på den computer, det kører på.

Selv antivirusprogrammer bliver løbet over ende i denne sammenhæng.

Sergio Alvarez, researcher hos McAfee, kunne således på Chaos Communication Camp i Tyskland fremvise et program, der straks fandt adskillige fejl hos en stribe antivirusprogrammer. Han præciserede, at de fejl, han fandt, var typiske for den industri af firmaer, der producerer antivirussoftware.

De fleste antivirusfirmaer skynder sig at sende antivirusprogrammer ud for at overholde stramme deadlines. Paradoksalt efterlader det netop sikkerhedssoftwaren sårbar over for angreb på filer, der ikke er opdateret, og her ligger ifølge Sergio Alvarez, det store problem.