Computerspiller i verdensklasse

Mange ville sikkert gerne tjene en million kroner om året på at spille computerspil. Det gør 23-årige Johnathan 'Fatal1ty' Wendel. URBAN har mødt den mest kendte computerspiller i verden.

<br>23-årige Johnathan 'Fatal1ty' Wendel (til højre) er måske verdens bedste computerspiller og bruger seks til otte timer om dagen på at øve sig. Men han får også tid til tennis og volleyball og til at hjælpe unge upcoming computerspillere på vej til en millionkarriere. <br>Foto: Niels Ahlmann Olesen<br> Fold sammen
Læs mere

Selvom han forsøger at være ydmyg, er det ikke flatterende tillægsord der mangler, når 23-årige Johnathan Wendel skal beskrive sig selv som computerspiller.

Den unge millionær med computer-aliaset 'Fatal1ty' ved, hvad han vil. Han vil være den bedste gamer. Og indtil videre har han haft ganske pæn succes med det. Han er nok den mest kendte computerspiller og har mange guldmedaljer i tasken fra de utallige turneringer, han har deltaget i.

'Der er nok omkring 20 professionelle computerspillere i verden, men i de sidste fem år har jeg domineret spilscenen. Jeg spiller på det højeste niveau på verdensplan,' siger Johnathan 'Fatal1ty' Wendel med selvsikker overbevisning.

Det er svært at sige ham imod, når han seks gange har vundet CPL (Cyberathlete Professional League), som er den største computerspilskonkurrence på verdensplan.

Computerkarriere

Computerspil er blevet en karrieremulighed, og den mulighed har 'Fatal1ty' taget. Han har sit eget firma og tjener nemt 700.000 kroner om året.

»Jeg vandt CPL første gang i 1999, og efter det blev jeg professionel,« forklarer han.

»Og på under et år fik jeg opfyldt mine tre mål i livet: At blive professionel computerspiller, at rejse over Atlanten for at spille computer og at blive professionel uden at få et stort ego.«

Johnathan forklarer, at mange af de professionelle har et stort ego, og at han derfor forsøger at holde sig jordbunden og hjælpe kommende stjernespillere.

Perfekt til hele fire spil

»Turen rundt i Europa er selvfølgelig til for at promovere mit firma og nye produkter. Men det er også for at andre computerspillere kan komme forbi og møde mig. Jeg vil gerne hjælpe dem med at komme frem. Svare på spørgsmål. Være behjælpelig,« siger Johnathan Wendel.

Hvor andre professionelle computerspillere har vundet anerkendelse og præmier på at spille ét computerspil, har Johnathan 'Fatal1ty' Wendel vundet turneringer i hele fire spil, nemlig Quake 3, Alien vs. Predator, Unreal Tournament 2003 og Doom 3.

Tid til tennis

Det betyder også, at han må træne mellem seks og otte timer hver dag. Men det forhindrer ham ikke i at have et liv ved siden af.

»Jeg har fået helt fantastiske muligheder inden for computerspil, men jeg laver også masser af andre ting. Jeg spiller meget tennis, volleyball og amerikansk fodbold,« fortæller Johnathan Wendel.

Han tilføjer, at der selvfølgelig også er ulemper ved at være professionel, blandt andet at han er så meget væk fra familien i USA.

»Men dem har jeg resten af livet til at være sammen med. Lige nu er tiden til at spille computerspil.«