SPONSERET INDHOLD

Selv karrierekometer skal have sjælen med

Karrierekometerne i Berlingskes Talent 100 kommer fra vidt forskellige brancher – men har alligevel en masse til fælles. Det oplever de typisk, hvis de deltager i det særlige Talent 100-netværk, som kursus- og konsulenthuset Mannaz tilbyder. Her får de lov til at dele sejre og usikkerheder, udfordringer og alle de glæder, der er ved at være et talent med fart på karrieren.

Allerede da 36-årige Mia Kollits Staunsager var barn, drømte hun om at komme til tops i erhvervslivet.

»Min blå bog fra 3. klasse afslører, at jeg altid gerne har villet være leder. Det har været en drivkraft for mig at få muligheden for at skabe noget større end egen formåen,« forklarer hun.

I dag har Mia en topstilling i PR- og kommunikationsbureauet Morsing. En rolle, hun udfylder så overbevisende, at hun i 2021 blev udvalgt til Talent 100 – Berlingskes årlige kåring af erhvervslivets 100 største unge talenter.

Men selvom talentet er åbenlyst, og opbakningen fra arbejdspladsen er stor, har alle brug for sparring og samvær med ligesindede, hvor man kan dele erfaringer, frustrationer – og få ny inspiration.

Plads til at være sig selv

»Vi tror på, at når det kommer til personlig udvikling, så sker det allerbedst i samspil mellem mennesker. Vi, der faciliterer netværket, udsætter fra første minut talenterne for forskellige samtaleteknikker og øvelser, der gør, at talenterne lynhurtigt relaterer til hinanden på en anden måde end de ville gøre, hvis de mødtes på en arbejdsplads,« forklarer Dorte Spiegelhauer, konsulent hos Mannaz, der står bag et særligt forløb, eksklusivt for Talent 100-udvalgte.

»Når talenterne er i netværket, er der mindre at skulle leve op til, og de kommer ind i en setting, hvor det bliver muligt at dele både ambitioner og styrker, men også usikkerheder, tvivl og indre sårbarheder, fordi det bliver forstået, rummet og respekteret.«

Dorte Spiegelhauer, konsulent hos Mannaz, guider de unge talenter til at have sig selv med, når karrieren buldrer derudad. Fold sammen
Læs mere

Ofte har karrieren krævet en meget høj arbejdsindsats, som måske ikke er den mest holdbare strategi for den videre karriere. Der er noget, der skal erkendes, aflæres og andet skal trænes og udvikles.

»Det vigtigste er, at man har sig selv som menneske med hele vejen – og en rigtig god fornemmelse af, hvad det er for et menneske. Så netværksmøderne er ofte fyldt med nye indsigter om sig selv, muligheder, andres opfattelse af den samme virkelighed, styrker, udviklingsområder, ambitioner og masser af grin,« siger Dorte Spiegelhauer.

Ifølge Susanne Dalgaard, erhvervspsykolog og facilitator af netværket, bliver talenterne bedre ledere, hvis de arbejder med sig selv.

»Netværket tvinger talenterne til at stoppe op, « siger erhvervspsykolog Susanne Dalgaard, der er facilitator af netværket for Talent 100-udvalgte. Fold sammen
Læs mere

»De unge talenter kommer til at besidde poster, hvor de skal træffe vigtige beslutninger om forretningen, før de har nået at høste den nødvendige erfaring. De skal udvikle mennesker og organisationer, mens de selv er under udvikling. Det er derfor særligt krævende, men samtidig bidende nødvendigt, at de arbejder aktivt med »at have sig selv med,« siger hun og tilføjer.

»Som ledere og højtydende talenter har de særligt brug for den visdom, livet bringer med sig. Og det kan være svært, når man har travlt og bruger mange af døgnets timer på arbejdet. Netværket tvinger talenterne til at stoppe op.«

Vi taler i denne artikel med Mia (36), Nadim (36) og Katinka (31) – unge ledere, som alle er en del af Talent 100-netværket – om de oplevelser, der blev definerende for deres karrierer, om den afgørende retning på deres karrierer og deres udbytte af netværksforløbet hos Mannaz.

Mia Kollits Staunsager, Managing Director i Morsing. Fold sammen
Læs mere

Mia Kollits Staunsager, Managing Director i Morsing

Jeg fik ansvar, selvom jeg var ung og uerfaren

Beskriv en situation, som har spillet en særlig rolle i forhold til din karriereudvikling:

»Jeg var nyuddannet og uerfaren, men allerede i den første uge af min ansættelse i Morsing blev jeg sendt til Stockholm med en kollega for at rådgive Panasonic om deres presseindsats i Danmark. Mine chefer har vist mig stor tillid og givet mig ansvar fra dag et. Det har givet mange sejre i bagagen, og selvfølgelig også en masse læring om, hvad man ikke skal gøre.«

Hvad betyder det for dig at have retning på karrieren?

»Min blå bog fra 3. klasse afslører, at jeg altid gerne har villet være leder. At få muligheden for at skabe noget større end egen formåen har altid været en drivkraft for mig. Følelsen af at opfylde egne ønsker og aldrig gå i stå har betydning, men vejen behøver ikke være snorlige.«

Hvilken betydning fik det Mannaz-forløb, du deltog i?

»Jeg har fundet mine ligemænd. Unge ambitiøse ledere, som både prioriterer at have det sjovt og samtidig formår at løfte barren for, hvad der muligt karrieremæssigt i en ung alder. Det er inspirerende og motiverende.«

Nadim Stub, Group Vice President, DEAS Group A/S. Fold sammen
Læs mere

Nadim Stub, Group Vice President, DEAS Group A/S

Den rigtige leder var afgørende for min udvikling

Beskriv en situation, som har spillet en særlig rolle i forhold til din karriereudvikling?

»Det var, da jeg tog skridtet fra at være iværksætter til at være lønmodtager. Her lærte jeg, at den rigtige leder er afgørende for min udvikling og arbejdsglæde. Jeg fandt ud af, at det er vigtigt for mig at forstå mine ledere, ligesom det er vigtigt for mig selv at være tydelig. Jeg blev ansat som direktør for drift i en ejendomsvirksomhed. Men vi var meget uenige i den måde, som nogle ting blev gjort på. Der fandt jeg ud af, at det er vigtigt for mig at stoppe op og mærke efter.«

Hvad betyder det for dig at have retning på karrieren?

»Jeg tænker ikke karriere, som en trappe eller et hierarki. Men det er vigtigt for mig at få anerkendelse. Det er vigtigt for mig, at jeg bliver lyttet til og har medbestemmelse. Og så betyder det noget, at jeg har den rette leder, der gør at jeg kan udvikle mig?«

Hvilken betydning fik det Mannaz-forløb, du deltog i?

»Det betød meget. Jeg mødte ligesindede, som baksede med de samme usikkerheder, som jeg selv gjorde. Blandt andet følelsen af, at man ikke har gjort sig fortjent til sin succes. Jeg var sammen med folk, jeg kunne spejle mig i, på godt og ondt. Det kunne være om alt fra strategiske udfordringer på jobbet, problemer med at få familielivet til at hænge sammen, og spændinger med chefen.«

Katinka Hussmann Palbo, Head of Strategy & Corporate Partnerships, Ørsted. Fold sammen
Læs mere

Katinka Hussmann Palbo, Head of Strategy & Corporate Partnerships, Ørsted

Det var grænseoverskridende at bede om lederjobbet

Beskriv en situation, som har spillet en særlig rolle i forhold til din karriereudvikling.

»Det var klart den samtale, hvor jeg fik mit første lederjob. Min daværende chef havde sagt op, og jeg blev indkaldt til en samtale med min chefs chef. Samtalen handlede egentlig om rekruttering af en ekstern kandidat, men jeg fik i løbet af snakken fremstammet, at jeg synes, at jeg skulle overvejes til rollen. Det var enormt grænseoverskridende for mig, men i dag er jeg selvfølgelig glad for, at jeg gjorde det, for jeg endte jo med at få jobbet.«

Hvad betyder det for dig at have retning på karrieren?

»Min karriere er en kæmpe del af mit liv, så det betyder utrolig meget. Jeg bruger meget tid på mit arbejde, og jeg elsker det – næsten – hele tiden.«

Hvilken betydning fik det Mannaz-forløb, du deltog i?

»Det har været rigtig godt at få nogle nye perspektiver på karriereudvikling, men mest af alt i forhold til at møde en masse folk fra Top 100. I min gruppe er vi alle blevet venner og holder kontakten – tre af os skal endda sammen til New York næste uge. Det har været utroligt dejligt at møde andre, som er lige så fokuserede på deres karrierer som mig selv, og som man kan sparre med om alt mellem himmel og jord.«

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.