Stigende energipriser får køberne til at vælge disse boliger fra

En ny undersøgelse viser, at en lang række danskere ikke vil købe en bolig, hvis den er opvarmet med olie- eller gasfyr.

Dragør Kommune har landets største procentvise andel af boliger, der bliver opvarmet med naturgas. Prisernes himmelflugt får potentielle boligkøbere til at vælge huse med de dyre energiformer fra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De stigende olie- og gaspriser har sat deres præg på boligmarkedet.

I en ny Epinion-undersøgelse foretaget for Finans Danmark, svarer to ud af fem danskere, at de ikke vil købe en bolig, hvis den er opvarmet med et olie- eller gasfyr.

Blandt de 1.018 adspurgte i undersøgelsen, der er foretaget i andet kvartal af 2022, svarer 85 procent, at det har betydning for dem, hvilken varmekilde der bliver brugt til opvarmning af deres bolig.

Af de 38 procent, der ikke vil købe en bolig, hvis den er opvarmet med et olie- eller gasfyr, svarer mere end halvdelen, at de inden et eventuelt køb ville undersøge muligheden for at skifte til en mere grøn opvarmningsform som for eksempel fjernvarme eller en varmepumpe samt undersøge mulighederne for energibesparelser via renovering og energiforbedringer.

Ane Arnth Jensen, der er viceadministrerende direktør i Finans Danmark, siger, at hun finder det helt forståeligt med de prisstigninger, vi har set på olie og gas.

»Samtidig har Ruslands krig i Ukraine øget samfundets fokus på at blive uafhængigt af russisk gas og accelerere den grønne omstilling. Set i det lys er det også positivt, at så stor en andel af danskerne interesserer sig for opvarmningsformen i boligen,« siger hun i pressemeddelelsen.

Ane Arnth Jensen siger, at boligkøbere ikke behøver at droppe boligplanerne, hvis de har set sig lune på en bolig, der er opvarmet af et fyr:

»Heldigvis kan et olie- eller gasfyr typisk udskiftes nemt og hurtigt med en grønnere varmekilde som for eksempel fjernvarme eller en varmepumpe, så det behøver ikke at afskrække potentielle boligkøbere, at en bolig i dag opvarmes med et fyr,« siger hun i pressemeddelelsen.