Skal du sælge din bolig? Forbered dig på at sælge billigere end ventet

En ny opgørelse fra Finans Danmark viser, at der i andet kvartal var færre boligkøb og større prisnedslag end året før, selvom priserne stadig steg. Det er dog snart slut, spår boligøkonomerne.

Der er større prisrabatter på boligsalg end sidste år, og de stigende salgspriser vender snart, lyder det fra boligøkonomerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Færre boligkøb og større prisnedslag.

Det er tendenserne på boligmarkedet i årets andet kvartal, skriver Finans Danmark.

Der blev således handlet omkring 1.000 færre boliger end i samme kvartal sidste år, mens prisrabatten steg, viser opgørelsen fra brancheorganisationen for finans- og realkreditinstitutter. Prisafslaget steg i perioden med 0,6 procent for huskøb i hovedstaden og 0,8 procent for ejerlejligheder.

Boligprisen fortsatte dog med at stige i kvartalet, men den tid er formentlig ved at være overstået, regner mange med.

For selvom priserne steg, så indikerer andre forhold, at »vi står foran en kommende nedtur. Bl.a. er handelsaktiviteten faldet, hvilket er usædvanligt for et forårskvartal, og afslagene er kraftigt på vej op,« skriver Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea.

Syv og 11 procents fald

Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, skriver i en kommentar:

»Det her bliver formentlig det sidste kvartal med stigende priser på boligmarkedet for en periode. Handlerne er dykket mærkbart og senest til det laveste i mere end tre år. Boligmarkedet står i en spritny virkelighed med færre handler og kommende pil ned for priserne. Vi skal ikke lede længe efter årsagerne til et aktuelt hostende boligmarked, hvor kraftige rentestigninger, højere energipriser og usikkerhed om fremtiden lige nu presser markedet.«

Nykredits boligøkonom Mira Lie Nielsen ser også »nye tider« på boligmarkedet.

»Stigende renter på boliglån, høj inflation og udsigt til tilbagegang for dansk økonomi og den dertil følgende risiko for at miste sit arbejde mindsker selvsagt lysten til boligkøb, og nogle må helt opgive at købe bolig i den nuværende situation. Derfor ser vi også at prisafslagene steg i 2. kvartal, og vi ved fra andre statistikker, at det er et forvarsel om de prisfald, som venter forude,« skriver hun.

Nykredit forventer, at huspriserne på landsplan vil falde omkring syv procent det kommende halvandet års tid og omtrent 11 procent på ejerlejlighedspriserne på landsplan.