Se listen: Her kommer storbyers boligpriser til at rykke mest i 2020

Ejendomspriserne i Berlin, hvor mange danskere har investeret i lejligheder, forventes at stige med fem procent næste år. Kun overgået af Paris, hvor der forventes en prisvækst på syv procent.

Miami er blandt de steder i verden, hvor valuarkoncernen Knight Frank forventer de højeste prisstigninger på ejendomme i 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K. Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er godt nyt til de mange danskere, der har investeret i lejligheder i Berlin. Efter mange år i dvale er de tyske boligpriser i de senere år vågnet til dåd, og nu forudser en af verdens største valuar- og ejendomsmæglervirksomheder, at det fortsætter i 2020.

Analysen fra Knight Frank har fokus på investeringer i ejendomme, men den giver dermed også et fingerpeg om det generelle boligmarked i byerne.

Baggrunden for udviklingen er, at forudsigelserne i 2018 om en stigende rente endnu ikke er blevet realiteter. Renterne og dermed prisen på lån er stadig helt i bund, og analysen forudser, at de lave renter er kommet for at blive et godt stykke tid endnu.

Knight Frank Prime Global Cities Index følger bevægelserne på ejendomsmarkedet i 45 byer over hele verden, og ejendomsmarkedet har i 2019 afspejlet en gennemsnitlig årlig vækstrate frem til tredje kvartal på kun 1,1 procent blandt andet på grund af uendelige Brexitforhandlinger, handelsknas mellem USA og Kina, protester i Hongkong og klimaændringer.

Her er Knight Franks prognoser for de største stigninger i ejendomspriser i 2020:

  • Paris topper listen med en forventet prisvækst på syv procent. Baggrunden er en stabil økonomi, lave renter og et begrænset udbud. En stærk efterspørgsel efter bolig nummer to i byen understøtter priserne.
  • På andenpladsen findes Berlin og Miami, hvor der forventes en prisvækst på fem procent. Stor efterspørgsel holder Berlin på et højt niveau, og i Miami forventer Knight Frank, at byen drager fordel af et fortsat skattefradrag, »State and Land Tax deduction«. Miamis ejendomsskatter ligger under USAs gennemsnit.
  • Med fire procent højere priser kommer både Genève og Sydney tilbage på sporet af stigende priser efter stilstand i de senere år. Et begrænset udbud og en betydelig investering i infrastruktur løfter ejendomspriserne i begge byer.
  • Madrid, Singapore og Melbourne forventes at se en prisvækst på tre procent af forskellige årsager: Stor international efterspørgsel i Madrid, indstrømmende kapital i Singapore og lavere renter i Melbourne.
  • Endelig er der bag forventede prisstigninger i Los Angeles på to procent et mere blandet billede med markant lavere efterspørgsel i den helt dyre ende af markedet. Men markedet under to millioner dollar er i fuldt firspring med stor efterspørgsel på kvalitetsejendomme.