Så kom der flere realkreditlån med fast minusrente

Fra næste uge kan flere boligejere låne penge til minusrenter og dermed i princippet få penge for at låne penge – vel at mærke med en fast rente.

Realkreditlån med fast rente kan nu også optages med negativ rente. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Der er slet ingen bund i renterne i øjeblikket. Fra næste uge tilbyder Totalkredit et lån med fast negativ rente på en halv pct. Det er dog et tiårigt lån, som dermed ikke egner sig til den fulde belåning af en ejerbolig.

Hidtil har kun Jyske Realkredit udbudt et tiårigt lån med fast rente på minus en hlav procent.

Man skal også huske, at der med et realkreditlån følger det løbende gebyr, bidragssatsen. Den vil selv med en behersket belåning overstige den negative rente, så boligejeren trods alt ikke får penge for at låne.

Med en forsigtig belåning på under 60 pct. af boligens værdi udgør bidragssatsen i Totalkredit 0,58 pct. som et vægtet gennemsnit af de tal, som bankportalen Mybanker oplyser for realkreditselskabernes bidragssatser.

Arbejdernes Landsbank, som formidler Totalkredits lån, skriver i en meddelelse, at kursen på lånet ligger inden for det, branchen som tommelfingerregel anbefaler ved en låneoptagelse.

»Vi forventer, at lånet vil åbne med en kurs over 98, og derfor vil være særligt attraktivt for de boligejere, som skal bruge et tillægslån i den kommende tid,« skriver Brian Friis Helmer, privatøkonom i banken.

Han oplyser, at det nye tiårige lån bliver tilgængeligt hos Totalkredit i fra 13. september. .

»Åbningen af et 10-årigt lån med fast, negativ rente er resultatet af et generelt hamrende lavt renteniveau, som kun har kendt én vej i 2019 – ned,« konkluderer cheføkonomen.

Den næste opsigelsesfrist for boligejere med fastforrentede lån, der vil lægge om, er ved udgangen af oktober. Her forventes den næste konverteringsbølge, fordi det mere konforme 30-årige obligationslån med afdrag og 0,5 pct. i rente ligger på en kurs i omegnen af 98.