Ny svimlende prisrekord for sommerhus: 44 millioner kroner for 76 kvadratmeter

På kun få måneder er prisrekorden for sommerhuse slået flere gange. Dermed fortsætter prisfesten i den absolut dyreste ende af sommerhusmarkedet – hvor man i øvrigt ikke behøver at skele til den stigende rente.

Tisvildeleje er hjemsted for de dyreste kvadratmeter i sommerhuse i landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den absolut dyreste ende af sommerhusmarkedet fortsætter prisfesten.

En netop indgået handel har slået ny prisrekord med lidt over 44 millioner kroner for kun 76 kvadratmeter.

Sommerhuset ligger i den nordsjællandske badeby Tisvildeleje, hvor den hidtidige rekord for kvadratmeter i et sommerhus også blev sat. Endda af den samme ejendomsmægler, Camilla Thouber, som nu har solgt de fire ejendomme med de højeste kvadratmeterpriser i Danmark.

Denne handel udløser en kvadratmeterpris på 579.934 kroner, mens andenpladsen nu udgøres af salget af Camilla Plums sommerhus – også i Tisvildeleje – til 357.143 kroner pr. kvadratmeter.

Det netop solgte sommerhus ligger på Østerled 15 i Tisvildeleje, og den offentlige vurdering lyder på 5,55 millioner kroner. Det blev seneste handlet i 2002 for 1,9 millioner kroner.

Selve sommerhuset er bygget i 1984, og køberen fremgår ikke af de offentlige dokumenter, da handlen endnu ikke er tinglyst.

Den lille vej Østerled ned mod stranden i Tisvildeleje er ikke helt uvant med høje priser. I juli blev nummer 13 solgt for 31,5 millioner kroner.

Camilla Thouber vil ikke kommentere, hvem køberen af sommerhuset er.

»Jeg kan bekræfte, at jeg har solgt sommerhuset som skuffesalg, men jeg har ingen kommentarer til selve handlen,« lyder det.

Renten er jo lidt stigende – spiller det en rolle for købere i denne prisklasse?

»Nej, det gør det sådan set ikke. Renten har intet at sige i netop disse handler. Ligesom handler i den prisklasse heller ikke kender årstiderne – her skræmmer en regnfuld novemberdag ikke nogen væk. Men uanset hvad tror jeg da bestemt, at alle – uanset formueforhold – har det bedst med at handle i et stabilt marked,« siger hun.

Hvordan ser du markedet for sommerhuse udvikle sig fremover – både generelt og i Nordsjælland?

»Jeg kan ikke spå om fremtiden, men jeg gætter på, at sommerhusmarkedet fortsat vil stige i Nordsjælland. Generelt er der en tendens til, at mange i København, Nordsjælland og omegn ønsker en konstellation med en tjekket lejlighed eller et hus i byen og et sommerhus nordpå. Vi ser naturligvis lige nu, at de mere almindelige sommerhushandler i de kolde måneder – som ventet  – stilner en smule af, kombineret med at folk igen må rejse efter corona. Interessen for køb af sommerhuse er dog steget igen den seneste måneds tid,« vurderer Camilla Thouber.

Hun oplevede, at coronapandemien fik danskernes øjne op for sommerhusmarkedet igen.

»Det var en kombination af markedet, stigende behov og timing – man kan jo fristes til at gætte på, at det kunne ligne en tendens til, at sommerhuspriserne steg lineært med coronabølgerne,« mener hun.

Camilla Thouber sælger både ejendomme på normal vis, hvor ejendommene er offentligt udbudt til salg på nettet, og som bestillingsarbejde.

»Mange af mine kunder har udset sig et specifikt område, en stil, en lille gade eller ligefrem en specifik ejendom, de har forelsket sig i og vil købe. Så kontakter kunderne mig for at få det til at ske,« fortæller hun.