Nu får disse boligejere endnu lavere minusrente

På trods af et let stigende renteniveau generelt, så får en udbredt lånetype endnu lavere minusrente i det kommende halvår.

Hver syvende boligejer kan se frem til endnu lavere renter i det kommende halvår. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En del boligejere kan nu glæde sig over, at deres i forvejen lave negative rente på deres boliglån bliver endnu lavere. Det sker på trods af et generelt stigende renteniveau.

Det er alle de boligejere, der har lån med halvårlige rentetilpasninger, der er tale om. Og de udgør hver syvende af alle boligejere, eksempelvis i Nordea Kredit.

De har netop fået deres rente for det kommende halvår. Den fastsættes som den såkaldte CITA6-rente plus et tillæg, der afhænger af, hvornår lånet er udstedt.

Selve renten er netop blevet fastsat til minus 0,41 procent, og inklusive tillæggene i Nordea Kredit ender den samlede rente på enten minus 0,17 procent eller minus 0,05 procent i det kommende halvår, hvilket er en smule lavere end den rente, boligejerne betaler i dag, oplyser chefanalytiker i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

»Generelt er boligrenterne steget en lille smule det seneste halve år, men Kort Rente-lån er foreløbig gået fri,« oplyser hun.

Kort Rente-lån er et alternativ til de engang meget udbredte F1-lån, som er blevet begrænset af forskellig regulering. I andre realkreditinstitutter går lånene med halvårlig rentetilpasning under navne som FlexKort i Realkredit Danmark og F-kort i Nykredit.

560 kroner for en million

Det er de samme principper, der ligger bag låntypen i alle institutter, og derfor har boligejere med samme lånetype udsigt til stort set den samme renteudvikling som boligejerne i Nordea Kredit.

Den månedlige ydelse på et lån på en millioner kroner med afdrag lander efter skat på 3.320 kroner eller 3.330 kroner afhængig af rentetillægget.

Uden afdrag bliver den månedlige ydelse efter skat 560 kroner eller 630 kroner per lånte million kroner – i begge tilfælde en my mindre, end der betales i dag.

Der er dog ikke tale om bundrekord for Kort Rente-lån, der blev sat i andet halvår af 2016 med en månedlig ydelse uden afdrag på 450 kroner efter skat.