Nu bliver det nemmere at betale restskat

Med en ny betalingsside på Skat.dk vil Skattestyrelsen gøre det nemmere for danskerne at betale restskat og B-skat til tiden.

Skattestyrelsen har lanceret en ny betalingsside, som blandt andet skal gøre det mere overskueligt at se den samlede restskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag 14. marts åbnes der officielt for adgangen til årsopgørelsen for 4,8 millioner danskere, men i lighed med tidligere år begyndte Skattestyrelsen allerede fredag aften at teste it-systemerne.

Går det nogenlunde som sidste år, bliver omkring otte ud af ti skatteydere mødt af et grønt tal, når de kommer igennem og kan nærstudere årsopgørelsen. Det betyder, at de kan se frem til at få penge tilbage i skat i april. Bliver man omvendt mødt af et rødt tal, skal man betale restskat.

Til dem er der et lille plaster på såret. Skattestyrelsen har gjort det nemmere at overskue og betale restskat såvel som B-skat. På en ny betalingsside på Skat.dk kan alle med skyldige restskatter få et samlet overblik over deres udestående.

Det sker som led i en indsats, som forventes at kunne reducere omfanget af krav, der sendes til inddrivelse, men også at øge skatteprovenuet i opkrævningsfasen, oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kun 56 procent betaler til tiden

»Vi står i en situation, hvor kun 56 procent af borgerne betaler deres udestående restskatter til tiden. Resten oversendes til inddrivelse hos Gældsstyrelsen. Det kalder på en styrket indsats. Vi vil gerne hjælpe borgerne med at få et bedre overblik over udeståender og kommende betalinger hos os,« udtaler underdirektør i Skattestyrelsen Rikke Busk Ginnerup.

Det nye er, at man nu kan få et samlet overblik over ikke bare den restskat, der fremgår af årsopgørelsen for 2021, men også fra tidligere indkomstår.

Eventuel restskat kan indbetales frivilligt inden 1. juli 2022 med dankort via betalingssiden på Skat.dk.

»Tidligere har borgerne skullet lede eller bladre gennem flere årsopgørelser på Skat.dk for at finde de relevante oplysninger. Nu skaber vi et brugervenligt overblik og guider borgerne til, hvilke betalingsløsninger, der findes – og hvilke fordele og konsekvenser der er i forbindelse med de enkelte løsninger,« forklarer Rikke Busk Ginnerup.

Arbejdet med at udvikle den nye betalingsside fortsætter. Blandt andet er der en ambition om at sikre, at der kan betales med flere betalingsmidler – eksempelvis dankort eller MobilePay.